Επικαιρότητα Ελλάδα

Koρονοϊός – σε ελεύθερη πτώση οι εμπορευματικές μεταφορές στην Ελλάδα

Πτώση μεγαλύτερη του 80% παρατηρείται στον κλάδο των μεταφορών, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μεγάλη μείωση που ξεπερνά το 80% σημειώνεται στον κλάδο των μεταφορών, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας. Αυτό έχει ως συνέπεια χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι οδηγοί φορτηγών να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης. Από την αρχή της οικονομικής κρίσης στους δρόμους κυκλοφορούν σχεδόν αποκλειστικά φορτηγά φορτωμένα με είδη πρώτης ανάγκης, αφού εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων η εμπορική δραστηριότητα που έχει σχέση με τον τουρισμό, την εστίαση, την ψυχαγωγία, τα είδη ένδυσης και αρκετά άλλα έχει μπει στην κατάψυξη.

FORTHGA

Η εσωτερική αγορά ζει μια κατάρρευση, καθώς επιδρά και στις εξαγωγές από το εξωτερικό. Οι εξαγωγές αντέχουν ακόμη, αφού συνεχίζεται η εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα σε αρκετές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Όμως και εκεί υπάρχει πρόβλημα, αφού η πιθανότητα να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα άδειος ο οδηγός με το φορτηγό του είναι πολύ μεγάλη. Στον κλάδο δραστηριοποιούνται περίπου 20.000 επιχειρήσεις μικρού βεληνεκούς, οι περισσότερες με αυτοαπασχολούμενους οδηγούς φορτηγών δημόσιας χρήσης.

 

 

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου