Επικαιρότητα Ελλάδα

Κρυφό σχολειό

Όπου μπορείς να εμπιστευθείς το παιδί σου για να μάθει. Εκεί όπου η ευαισθησία του δασκάλου δε συνδέεται με το οικονομικό όφελος, αλλά με το πάθος να μεταφέρεις τη γνώση σου: σε παιδιά-μαθητές, σε φοιτητές, που επίσης θέλουν τον δάσκαλό τους -ο οποίος θα κάνει τη διαφορά στο άτυπο μεταπτυχιακό της παραπάνω εκπαίδευσης. Το ίδιο και στον αθλητισμό.

 

Εμπειρία ζωής η συμμετοχή μας με τον Γιώργο Τζαβάρα και τον Γιάννη Βασιλειάδη σε άτυπο σεμινάριο στα ΤΕΙ Χαλκίδας, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Σχεδίαση και Κατασκευή Συστημάτων Αγωνιστικών Οχημάτων» του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Στη συγκεκριμένη παρουσίαση συμμετείχαν οι δευτεροετείς φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος, οι περισσότεροι πτυχιούχοι Μηχανολόγοι Μηχανικοί Τ.Ε., αλλά και μερικοί από άλλες ειδικότητες. Ήταν μια πρωτοβουλία του φίλου καθηγητή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Μιχάλη Γρ. Βραχόπουλου, που είναι πρόεδρος του Μεταπτυχιακού προγράμματος και πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Τιμή μας να μιλήσουμε σε ώριμους νέους ανθρώπους για οδήγηση και για βελτιώσεις μέσα από το δρόμο της λογικής, με τις επιδόσεις να προκύπτουν με το σωστό τρόπο σε σχέση με το στήσιμο της «μηχανής». Ο επιστημονικά τεκμηριωμένος λόγος του Γιώργου Τζαβάρα, που υποστήριξε την ομιλία του με επιλεγμένες εικόνες, και οι θέσεις-άποψη του Γιάννη Βασιλειάδη για τη συμπεριφορά του Πραγματικού Οδηγού αντιμετωπίστηκαν με ειλικρινές ενδιαφέρον από τους πολύ υψηλού επιπέδου ακροατές, και είναι σαφές πως νιώσαμε όμορφα και φύγαμε φορτωμένοι με ευθύνη.

Σημαντική η συνέχεια, ενώ δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την αγωνία, αφού δεν έχουμε απαντήσεις για το αν ο δάσκαλος Μιχάλης έχει μιμητές σε όλη την επικράτεια. Ιεροτελεστία όλο αυτό. Αντίθεση σε σχέση με καταλήψεις και άλλες επιλογές συνδεδεμένες με πολιτικές επιρροές ή με... τις απαραίτητες νεανικές ανησυχίες - χωρίς όμως τα όρια που από δημιουργικές τις ανάγουν σε μέγιστα αρνητικές. Στηρίζουμε ό,τι δημιουργικό αφορά τους νέους, και είναι αυτονόητο το ενδιαφέρον μας και για τη δική μας κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που διαθέτει το δικό της αντίστοιχο περιβάλλον. Όπως για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον Ασπρόπυργο, στο Speed Park, όπου και η Ακαδημία Καρτ των Γιώργου Λαζαράκου και Γιάννη Αντωνιάδη. Δουλεύουν με μέθοδο εκεί οι συνεργάτες τους, με συντονιστή τον κ. Μάκη Παναγιωτόπουλο. Δε διδάσκουν «πρωταθλητισμό», αλλά συμπεριφορά στην πίστα με μονοθέσιο και, κυρίως, ειρηνική συνύπαρξη.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, στο Νέο Ρύσιο -«κρυφό σχολειό»-, η Cosmosrally Kart Academy του Γιώργου Κοσμόπουλου. Εκεί, και με το σωστό άρωμα από την κ. Μαρία Μαγγιώρη, που γοητεύει με τη συμπεριφορά της, υπάρχει η δυνατότητα και για μεταπτυχιακό με αγωνιστικό προσανατολισμό. Με τη δική της, διαφορετική φιλοσοφία προσφέρει και η GSR του Σωτήρη Γαλάτση, με έδρα τον Άγιο Κοσμά. Η τέλεια ισορροπία στη σχέση «μαθαίνω-διασκεδάζω». Δεν είναι κρυφό, αν είχα παιδί θα ήταν καρτίστας από κούνια, και για την αγωνιστική του εμπλοκή θα τον εμπιστευόμουν σε μία από τις εξαιρετικές ομάδες του χώρου. Για την επόμενη ημέρα, σε πίστες «έξω από εδώ» και με διεθνή προοπτική, είναι θέμα αυτοκινητικού DNA η επιλογή ανάμεσα σε Γιάννη Αντωνιάδη ή αδελφούς Ζάχους. Από τη στιγμή που θα τον ενέπνεε το χώμα, θα είχε την ευκαιρία να γίνει εφ’ όλης της ύλης καλύτερος στα «σοφά χέρια» του κ. Λάμπρου Κ. Αθανασούλα.

Σε κάθε περίπτωση, και ειδικά στο κάρτινγκ, υπάρχουν και άλλες εξαιρετικές ομάδες, και είναι στο χέρι του γονέα να ξέρει τι θέλει, και να βρει τον κόουτς και την ομάδα που ταιριάζει στο παιδί του. Θεωρητικό όμως όλο αυτό και αυστηρά υποκειμενικό. Δεδομένο πως, αν η σύντροφός μου έψαχνε να βελτιωθεί στα μονοπάτια του 4x4, μοναδική επιλογή είναι ο αξιόπιστος κ. Στέφανος Αττάρτ στο Off Road Park, που ανανεώθηκε πρόσφατα. «Συναίσθημα, γνώση και αξιοπιστία» το τρίπτυχο όταν σχετίζεται με μεταφορά εμπειρίας, σε συνδυασμό με το «θέλω, έχω την ψυχοσύνθεση, ώστε να επικοινωνήσω-εκπαιδεύσω υποδειγματικά νέους, αλλά και ώριμους»._ Σ. Χατζηπαναγιώτου

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου