top icon
Επικαιρότητα

Λάκης Φωτιάδης: In memoriam…

Ο Περικλής Λάκης Φωτιάδης, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, σε ηλικία 75 χρόνων. Με αθόρυβο τρόπο και πληγωμένος από πολύμηνη αρρώστια, εντελώς διαφορετικά από ό,τι έζησε.

Πληθωρικός, ενθουσιώδης, γενναιόδωρος, πεισματάρης και πολεμιστής έλαμψε ως ιδιοκτήτης της Μοtor Hellas. Η αντιπροσωπεία της Alfa Romeo και Skoda, μια πρωτότυπη μονάδα που υπηρέτησε την εταιρεία θρύλος όπως λίγοι στην παγκόσμια αγορά. Γνωστός ιδιαίτερα στους αναγνώστες μας, με βαθιά φιλία με τους ιδρυτές του περιοδικού μας, άνθρωπος που μαζί με τον Αλέξανδρο Μανιατόπουλο και την οικογένεια Δαμάσκου, στήριξαν τον Κώστα Καββαθά στο ξεκίνημά του, πιστεύοντας στον ιδρυτή του Ειδικού Τύπου στη χώρα μας. Η Μοtor Hellas με αγωνιστικό τμήμα εξέλιξης και αγωνιστική ομάδα όπως μόνο ο Μανιατόπουλος διέθετε τότε και είναι χαρακτηριστικό ότι όλο αυτό το project, μια ακόμα πρωτοποριακή ιδέα του αείμνηστου Χρόνη Βικονόπουλου, συντόνιζε ο αείμνηστος Άρης Σταθάκης. Επιστήθιος φίλος και κουμπάρος του Λάκη Φωτιαδη. Ο ΑΣ και του 4T, που έφυγε από τη ζωή επίσης στις 13 Ιουνίου, το 2014.

Ο Λάκης Φωτιαδης, επίσης εξαιρετικός οδηγός αγώνων, είχε συνεργαστεί με τους αείμνηστους «Μαύρο», Γιώργο και Μιχάλη Μοσχού, Μάκη Σαλιάρη, Νίκο Ζουμπρούλη, Γιάννη Λέκκα κ.α, όπως ο Έμερσον-Νικόλας Κανελόπουλος, ο Στέλιος Καραγεωργίου, ο Τάλμποτ, ο Κωνσταντίνος Κοντούζογλου, ενώ δεν έκρυβε τον θαυμασμό του για τον Ιαβέρη που επίσης υπήρξαν φίλοι. Όπως και με τον Αστερίξ, τον Νικόλα Σ, Ζαλμά κ.α. Με την κατάρρευση της Μοtor Hellas, στις αρχές του 1980 και αφού είχε νωρίτερα καταρρεύσει και το πρωτοπόρο project της Αυτοκίνησης που υπήρξε ισότιμος συνιδρυτής, βρέθηκε στην ποινική απομόνωση, όπου καταθέτοντας ψυχή επιβίωσε με θάρρος και υπομονή, ολοκλήρωσε την αποστολή του και επέστρεψε δυναμικά στην καθημερινότητα.

Ίδρυσε το εστιατόριο «Μπέρδεμα» από όπου παρέλασε όλη η Αθήνα και ακόμα από πιο μακριά. Εστιατόριο με πολίτικη κουζίνα, από τη χώρα της καταγωγής του. Ήταν ένας περήφανος οικοδεσπότης, καταθέτοντας ένα δικό του σπάνιο τρόπο φιλοξενίας. Όπως σπάνιος ήταν και ο ίδιος και ιδιαίτερη ολόκληρη η ειδική διαδρομή του, που δεν υπήρξε τέλεια και για αυτό άλλωστε απαιτείται ειδικός για περαιτέρω ανάλυση σε βάθος. Κρίμα, που δεν εκδόθηκε ποτέ το βιβλίο με τη ζωή του, που ετοίμαζε με πιστό του φίλο. Πήρε τα μυστικά του μαζί, όπως και τα ονόματα όσων τον πλήγωσαν, ενώ άφησε πίσω του και πολλούς που τους πρόσφερε και δεν τον τίμησαν με την έλλειψη σεβασμού να συνδέεται με τα επιφανειακά άλλοθι που χαρακτηρίζουν διαχρονικά την κοινωνία μας.

Τα συλλυπητήρια από όλους μας σε 4T και από τους αναγνώστες μας, στον γιο του Φώτη, στην κόρη του Αναστασία και στη σύντροφο του, Ιρέν, πιστό συνοδηγό του τα τελευταία ιδιαίτερα χρόνια, με γεγονός πως ποτέ δεν ήταν εύκολα._ ΣΧ

Lakis Fotiadis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ