top icon
Επικαιρότητα

Με το Jeep Renegade στο Jeep Camp Winterproof

Ταξιδεύουμε στην Αράχωβα και «γνωριζόμαστε» για μια ακόμα φορά με τη γκάμα του Jeep Renegade, που πλέον διαθέτει και έκδοση με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη σε συνδυασμό με τον 1.600άρη κινητήρα ντίζελ, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Jeep Camp Winterproof.

Το Renegade αποτελεί, δίχως καμία αμφιβολία, το μοντέλο-στιλοβάτη της αναγεννημένης, ελέω FCA, Jeep στο πάντοτε ανταγωνιστικό τερέν της γηραιάς και όχι μόνο ηπείρου. Η συνταγή του μοντέλου, την οποία συνθέτουν κάμποσοι συνδυασμοί κινητήρων-κιβωτίων και συστημάτων μετάδοσης, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη, και όπως όλα μαρτυρούν, επιτυχημένη απόπειρα της «αμερικανικής» Jeep στην αρένα των μικρών SUV.

Την επιτυχία του μοντέλου, αλλά και γενικότερα το «ανοδικό ρεύμα» της εταιρείας ανά την υφήλιο, έρχονται να επισφραγίσουν οι περισσότερες από 1,4 εκ. πωλήσεις που η Jeep κατάφερε να «γράψει» στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα το 2016. Προσθέτοντας και τη δυναμική του νέου Compass, η εταιρεία, που πλέον ελέγχεται πλήρως από τον αμερικανο-ιταλικό όμιλο της Fiat Chrysler Automobiles, ευελπιστεί πάνω σε πολύ πιο στέρεες πλέον βάσεις, πως το 2018 οι πωλήσεις των μοντέλων της θα ξεπεράσουν τις 2 εκ. μονάδες.

Τα μηνύματα σε εμπορικό επίπεδο είναι το ίδιο χαρμόσυνα και για τη χώρα μας, με τις ταξινομήσεις της μάρκας στην Ελλάδα να καταγράφουν αύξηση, χάρη στο νέας … κοπής Renegade, της τάξης του 44% σε σχέση με εκείνες του 2015.

Σήμερα, η γκάμα του μοντέλου στη χώρα μας εμπλουτίζεται με την προσθιοκίνητη έκδοση 1.6 MJTD DDTC των 120 ίππων, η οποία, όπως μαρτυρά και η ίδια η ονομασία της, συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του γνώριμου πετρελαιοκινητήρα της FCA με εκείνα του 6τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της… ομόσταυλης Alfa Romeo, που είδαμε και στην βενζινοκίνητη έκδοση των 1,4 λίτρων. Την ίδια στιγμή, στο ελληνικό παλμαρέ του Renegade προστίθεται και η έκδοση Limited, που τιμολογείται στα 28.060 ευρώ και συνδυάζεται με τον καλό 1.400άρη κινητήρα βενζίνης των 170 ίππων, τετρακίνηση και το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων της εταιρείας.   

Αξίζει να θυμίσουμε το «πάτημα» του Renegade είναι σαφώς προσανατολισμένο στον τομέα της άνεσης, με ελάχιστες αναπηδήσεις στην άσφαλτο και προβλέψιμα οδικά χαρακτηριστικά. Φυσικά, στις τετρακίνητες εκδόσεις της οικογένειας (διαθέσιμες είναι ασφαλώς και οι προσθιοκίνητες), η κίνηση μεταφέρεται αυτόματα στο πίσω διαφορικό, εφόσον διαγνωστεί απώλεια πρόσφυσης στους αντίστοιχους τροχούς. Στα «απλά» Renegade, η τετρακίνηση πλαισιώνεται από το Selec-Terrain, με ξεχωριστές λειτουργίες για χιόνι, άμμο και λάσπη, ενώ στο Trailhawk, το οποίο επιπλέον διαθέτει λειτουργία κλειδώματος της ροπής και κοντές σχέσεις, το Selec-Terrain παρέχει και πρόγραμμα για κίνηση σε βραχώδη εδάφη._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ