top icon
Ελλάδα

Mercedes EQS: Στην Ελλάδα η ηλεκτρική ναυαρχίδα

Προσγειώθηκε στην Ελλάδα η φουτουριστική Mercedes EQS αλλά και η γήινη Mercedes EQB.

Σε μια εκδήλωση για τους δημοσιογράφους, η αντιπροσωπεία της MercedesBenz παρουσίασε δύο νέα ηλεκτρικά της μοντέλα, τα οποία λανσαρίστηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά, μόλις λίγες βδομάδες πριν στο Μόναχο, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου. Πρόκειται για τις Mercedes EQS και Mercedes EQB που έρχονται να εμπλουτίσουν την ήδη διευρυμένη εξηλεκτρισμένη γκάμα της εταιρείας.

Το πέρασμα της εταιρείας στη νέα εποχή μοιάζει να επιταχύνεται, καθώς ανακοινώθηκαν ιλιγγιώδη ποσά, ύψους 40 δισ. ευρώ που πρόκειται να επενδυθούν για την κατασκευή 9 gigafactories στα οποία θα παράγονται οι μπαταρίες των νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

Mercedes EQS

Mercedes EQS

Η Mercedes EQS, η ηλεκτρική ναυαρχίδα, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Mercedes. Και μαζί με αυτή το ντεμπούτο μιας ολοκαίνουργιας γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το… στρατόπεδο της Στουτγάρδης που θα εξασφαλίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις αλλά και αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση της μπαταριάς που φτάνει για την περίσταση έως και τα 770 χλμ., σύμφωνα με τις μετρήσεις των Γερμανών βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Όπως ανακοινώνουν οι ιθύνοντες της εταιρείας, η νέα EQS θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη από αυτές θα είναι η EQS 450+, η οποία θα παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα – η δεύτερη είναι η EQS 580 4Matic, η οποία θα διαθέτει έναν επιπλέον που βρίσκει θέση στον εμπρός άξονα. Στην πρώτη περίπτωση η μέγιστη ισχύς φτάνει στους 333 ίππους και στη δεύτερη στους 524 ίππους – οι αντίστοιχες τιμές της μέγιστης ροπής είναι 568 και 855 Nm, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα.

Mercedes EQS & EQB

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes θα είναι διαθέσιμο με μπαταρία με χημεία που περιλαμβάνει τα στοιχεία του νικελίου, του κοβαλτίου και του μαγγανίου σε αναλογία 8:1:1 και ωφέλιμη χωρητικότητα 90 και 107,8 kWh για τις εκδόσεις με πίσω κίνηση και τετρακίνηση, αντίστοιχα. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, αμφότερες υιοθετούν ένα πρωτοποριακό σύστημα ψύξης με τη μέγιστη ισχύ φόρτισης σε ταχυφορτιστή να φτάνει τα 200 kW, ενώ την ίδια ώρα και οι δύο εκδοχές της καλύπτονται από 10ετή εγγύηση ή εναλλακτικά για 250.000 χλμ. χρήσης του οχήματος

Η τιμή της EQS 450+ ανέρχεται στα 141.750 ευρώ, ενώ της EQS 580 4ΜΑΤΙC στα 163.250 ευρώ.

Mercedes EQB

Η επέλαση της Mercedes στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων – και κατ’ επέκταση η διεύρυνση της γκάμας Mercedes EQ – συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και στις πιο προσιτές κατηγορίες.

Για την περίσταση, πρόκειται για τη νέα Mercedes EQB, ένα μεσαίο SUV μηδενικών εκπομπών με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες.

Mercedes EQB

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφόρων εκδόσεων με κίνηση στους εμπρός και τους τέσσερις τροχούς και διάφορα επίπεδα ισχύος, εκ των οποίων κάποιες θα υπερβαίνουν σε απόδοση τα 200 kW (272 ίπποι). Η ωφέλιμη χωρητικότητα των μπαταριών στην Ευρώπη θα είναι 66,5 kWh, με τις τελευταίες να κατασκευάζονται στα εργοστάσια της Daimler στο Kamenz (Γερμανία) και στο Jawor (Πολωνία).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MERCEDES EQS MERCEDES EQB
  • Mercedes EQB
  • Mercedes EQS
  • Mercedes EQS & EQB
  • Mercedes EQS & EQB
  • Mercedes EQS & EQB
  • Mercedes EQS & EQB
  • Mercedes EQS & EQB
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ