Επικαιρότητα Ελλάδα

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - το σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα

O σχεδιασμός σχεδιασμός στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την επιστροφή των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε κανονική λειτουργία έχει ξεκινήσει, με αρχική βάση ένα πρόγραμμα χρονικού βάθους τεσσάρων μηνών.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει θέσει διαφορετική χρονολογική βάση για κάθε μέσο. Στο μετρό και στις αστικές συγκοινωνίες η επιστροφή από τις υπάρχουσες στις φυσιολογικές συνθήκες θα πραγματοποιηθεί σε τρία στάδια. Αρχικά θα πυκνώσουν τα δρομολόγια στις ώρες αιχμής, με χρονικό ορίζοντα από έναν έως δύο μήνες ως την ολική αποκατάστασή τους. Το δεύτερο στάδιο θα είναι η αύξηση των δρομολογίων στις ενδιάμεσες ώρες, δηλαδή σε αυτές που οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με σκοπό τα ψώνια από τα μαγαζιά ή την ψυχαγωγία.

leoforeio

Στο τρίτο στάδιο, που είναι και το τελικό, θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια των βραδυνών και των μεταμεσονύκτιων ωρών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Σε αυτό το στάδιο, θα απαιτηθεί αναμονή τριών έως τεσσάρων μηνών. Τα προαναφερόμενα ισχύουν και για το τραμ, τα τρόλεϊ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Όσο για τα αστικά λεωφορεία της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης, πιστεύεται ότι θα απαιτηθούν δύο περίπου μήνες για την επαναφορά των δρομολογίων στα προ της υγειονομικής κρίσης επίπεδα (που και πάλι δεν ήταν ικανοποιητικά για τους κατοίκους της πόλης).

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της περιόδου 2010-2020;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου