top icon
Επικαιρότητα

Μετρό – πρεμιέρα για τους τρεις νέους σταθμούς

Από την Τρίτη 7 Ιουλίου ξεκινά η λειτουργία των νέων σταθμών του Μετρό «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», ενώ τα επίσημα εγκαίνιά τους έγιναν την Δευτέρα, παρουσία του πρωθυπουργού..

Από την Τρίτη 7 Ιουλίου βρίσκονται στη διάθεση του επιβατικού κοινού οι τρεις νέοι σταθμοί της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά, «Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Οι τρεις σταθμοί βρίσκονται σε ισάριθμες κεντρικές πλατείες (της «Αγίας Βαρβάρας» στην Αγία Ελεούσα, του «Κορυδαλλού» στην Ελευθερίας, της «Νίκαιας» στον Άγιο Νικόλαο). Υπολογίζεται ότι οι νέοι σταθμοί θα εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση 60.000 άτομα, τα οποία θα αυξηθούν το 2022, όταν θα παραδοθεί η επέκταση μέχρι τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο», στον Πειραιά.

Μ

Το πρώτο δρομολόγιο, από τη Νίκαια ξεκινά στις 5.30 το πρωί και το τελευταίο στις 12.05 το βράδι. Η διαδρομή από τη Νίκαια στην πλατεία Συντάγματος καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο αεροδρόμιο σε 55 λεπτά. Η συχνότητα των δρομολογίων στις ώρες αιχμής (από τις επτάμιση το πρωί ως τις πεντέμιση το απόγευμα) στη διαδρομή Αιγάλεω-Δουκίσσης Πλακεντίας είναι τέσσερα λεπτά και στη διαδρομή Αιγάλεω-Νίκαια είναι οκτώ λεπτά.

Μ

Από τις 7 Ιουλίου τέθηκε επίσης σε ισχύ η πρώτη φάση των αλλαγών στις λεωφορειακές γραμμές στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Περάματος και Πειραιά.

Οι γραμμές που αλλάζουν ή καταργούνται και οι νέες γραμμές λεωφορείων που δημιουργούνται είναι οι: γραμμή 900 (Πειραιάς – Στ. Μετρό Νίκαια) που θα συνδέει τον Δήμο Πειραιά με τον σταθμό του μετρό «Νίκαια». Η νέα γραμμή θα ακολουθεί τη διαδρομή: Πλ. Καραϊσκάκη, Ακτή Καλλιμασιώτη, Ακτή Κονδύλη, Αιτωλικού, Δερβενακίων, Τζαβέλα, Γ. Γρεβενών, Λαοδικείας, Αιγάλεω, Ακτή Κονδύλη, Ακτή Καλλιμασιώτη, πλ. Καραϊσκάκη. Η νέα γραμμή οδηγεί στην κατάργηση της γραμμής 847 Νεάπολη – Πειραιάς Β’, αφού η διαδρομή της καλύπτεται από τις νέες διαδρομές των γραμμών 800 Νίκαια – Πειραιάς, 827 Πειραιάς – Γ΄ Νεκροταφείο – Άσπρα Χώματα και 846 Νεάπολη – Πειραιάς Α’.

Μ

Διατήρηση της σύνδεσης του Δήμου Πειραιά με τους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Νίκαιας – Α.Ι.Ρέντη, Κορυδαλλού και Αγίας Βαρβάρας μέσω βασικών γραμμών που κινούνται στον άξονα βορρά – νότου, δημιουργώντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στις γραμμές που θα κινούνται επί των κύριων οδικών αξόνων (Π. Ράλλη και Γρ. Λαμπράκη), με κατεύθυνση προς τους νέους σταθμούς μετρό.

Μ

Τροποποίηση ομάδας γραμμών που συνδέουν σήμερα τους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας- Α.Ι. Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος και Αγίας Βαρβάρας με τους Δήμους Πειραιά και Αθηναίων, και μετατροπή τους σε τροφοδοτικές γραμμές των νέων σταθμών μετρό, δίνοντας την δυνατότητα μετεπιβίβασης, είτε στο δίκτυο μετρό, είτε στο δίκτυο υφιστάμενων γραμμών λεωφορείων για τη σύνδεση με Πειραιά και Αθήνα.


Οι λεωφορειακές γραμμές που τροποποιούνται:


800 (Νίκαια – Πειραιάς),

806 (Κορυδαλλός – Στ. Αιγάλεω),

809 (Σχιστό – Κορυδαλλός – Πειραιάς Α’),

820 (Κερατσίνι – Σταθμός Αιγάλεω),

827 (Πειραιάς – Γ΄ Νεκροταφείο – Άσπρα Χώματα),

828 (Πειραιάς – Άσπρα Χώματα – Γ΄ Νεκροταφείο),

837 (Άνω Αγ. Βαρβάρα – Στ. Αγ. Μαρίνα),

846 (Νεάπολη – Πειραιάς Α’),

Β18 (Ομόνοια – Πέραμα μέσω Π. Ράλλη) και

Γ18 (Ομόνοια – Πέραμα μέσω Γρ. Λαμπράκη).

Πηγή www.thetoc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ