top icon
Επικαιρότητα

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, προβολή της ταινίας “Ανάμεσα σε δύο νησιά”, ομιλίες και η τελευταία παράσταση του θεατρικού έργου “Κούρσα Γκρέκα”.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη Δευτέρα 18 Ιουνίου (ώρα 19:00), θεματική βραδιά για την ελληνική καινοτομία και παραγωγή στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.
Η Ευφροσύνη Ρούπα, Ιστορικός εικαστικών, εφαρμοσμένων τεχνών και επιχειρηματικότητας, θα δώσει το περίγραμμα της κατανάλωσης και παραγωγής αυτοκινήτου στην Ελλάδα και ο Ευάγγελος Χεκίμογλου, Διδάκτωρ Οικονομικής Ιστορίας και Έφορος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης, θα περιγράψει τις οικονομικές και δημοσιονομικές πτυχές αυτής της παραγωγής.
Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Σταυρόπουλου «Ανάμεσα σε δύο νησιά» (2014, 80 λ.), παρουσία του σκηνοθέτη, στο οποίο καταγράφεται, με βάση αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, η ιστορία του Enfield 8000, του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε στη Σύρο στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Η βραδιά ολοκληρώνεται με την τελευταία παράσταση του θεάτρου-ντοκουμέντο με τίτλο «Κούρσα Γκρέκα»που παρουσιάζεται στον υπαίθριο χώρο του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ