top icon
Επικαιρότητα

Μichelin Ελλάδας–ΑΚΤΟ Art & Design – διαγωνισμός για την οδική ασφάλεια

«Μένουμε ασφαλείς και στο δρόμο»: Δημιουργικός διαγωνισμός για καλό σκοπό από τη Michelin Ελλάδας και τον εκπαιδευτικό όμιλο AKTO Art & Design για την οδική ασφάλεια.

Η Michelin Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΤΟ Art & Design, διοργάνωσε ένα σπουδαστικό, καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τη δημιουργία της επόμενης Ενημερωτικής Αφίσας της, με έναν πολύ σημαντικό στόχο: την εκπαίδευση και ευασθητοποίηση της Generation Z για την Οδική Ασφάλεια και τη σημασία των ελαστικών. Με Motto #WOLO (WeOnlyLiveOnce) by Michelin, οι σπουδαστές Γραφιστικής του ΑΚΤΟ είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο των προπτυχιακών σπουδών τους, να σχεδιάσουν δημιουργικές αφίσες που θα αναδείκνυαν πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τα ελαστικά μας για να είμαστε ασφαλείς στο δρόμο. Άλλωστε, τα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο επαφής του οχήματος με το δρόμο.

Με στατιστικές που αποδεικνύουν ότι η Νο1 αιτία θανάτου σε ηλικίες κάτω των 25 ετών στην Ευρώπη, είναι τα τροχαία ατυχήματα καθώς και για το ότι η χώρα μας βρίσκεται πρώτη στη λίστα για τα θανατηφόρα ατυχήματα με μοτοσυκλέτα, ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους, οι νέοι Graphic Designers ανέλαβαν να αναδείξουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα. Το μήνυμα «Μένουμε Ασφαλείς….Και στο δρόμο» παραμένει περισσότερο επίκαιρο από ποτέ καθώς εν μέσω καραντίνας, η Ελλάδα είχε θύματα από τροχαία, παρά την κατακόρυφα μειωμένη κυκλοφορία.

Michelin-Κριτική Επιτροπή

Τα έργα που προέκυψαν αξιολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή που απαρτίστηκε από τον Κωνσταντίνο Μέμμο (υπεύθυνος επικοινωνίας Michelin), το Nikola Guljevatej (σύμβουλος Β’ και υπεύθυνος τύπου της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα), τον Κωνσταντίνο Βέλτση (παραολυμπιονίκης στο άλμα εις μήκος), το Χρήστο Καραγεωργάκη (φωτογράφο) και τη Βασιλική Πέππα (Creative Director, Unlimited Creativity). Τα τρία έργα που ξεχώρισαν: 1ο Βραβείο Melina Leuce, 2ο Βραβείο Γιώργος Κατσαρέλιας, 3ο Βραβείο Γιάννης Τουρνόγλου. Το έργο της Melina Leuce, που κέρδισε το 1ο βραβείο,θα αποτελέσει τη βάση της νέας ενημερωτικής καμπάνιας της Michelin για την οδική ασφάλεια.


Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο της απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού Αφίσας Michelin στο link: https://facebook.com/michelinelastika/videos/735864443825651/


Michelin_Melina_Leuce

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ