Επικαιρότητα Ελλάδα

Μηνιαία τέλη κυκλοφορίας – ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο που θα καθορίζει το ακριβές καθεστώς των τελών κυκλοφορίας με το μήνα.

Η διάταξη που θα προτάθηκε και εγκρίθηκε προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας που προβαίνει εντός του 2020 σε άρση ακινησίας του οχήματός του, πληρώνει τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες απομένουν μέχρι τη λήξη της χρονιάς ή μέχρι την επαναφορά του σε καθεστώς ακινησίας (διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, λαμβάνεται ως ολόκληρος μήνας).

TELH

Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας του για τέσσερις μήνες, θα πληρώσει τα 4/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που του αναλογούν. Σε ένα ακόμη παράδειγμα αν αποφασίσει να το κινήσει από την 1η Οκτωβρίου ως το τέλος του έτους, θα καταβάλλει τα 3/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που του αναλογούν (όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, πριν λίγες εβδομάδες, η ποινή της πληρωμής ενός παραπάνω μήνα έχει οριστικά καταργηθεί σε όλες τις περιπτώσεις).

Για να ισχύσει το νομοσχέδιο και να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να απευθυνθούν στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) για να παραλάβουν τις πινακίδες τους, θα πρέπει αυτό να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε λίγες ημέρες.

 

Ποιό από τα παρακάτω μοντέλα-νικητές του Car Of The Year θα ψηφίζατε ως το καλύτερο αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου