Επικαιρότητα Ελλάδα

Μητσοτάκης: Αυστηρή τήρηση του ΚΟΚ, κανένας στο δίκυκλο χωρίς κράνος

Ενισχυμένα μέτρα για την τήρηση του ΚΟΚ αυστηρά από όλους ζήτησε ο πρωθυπουργός, στη σύσκεψη που είχε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την πολιτική του ηγεσία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρχουν θάνατοι από μη χρήση κράνους και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων, για να γίνει η απόκτηση του κράνους πιο οικονομική. Όπως είπε, θα έχουν εξαγγελθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι κυριότερες αναφορές του πρωθυπουργού

«Δεν θα δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Θα καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά. Τα ζητήματα οδικής ασφάλειας αποτελούν απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη νέα διακυβέρνηση. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευθεί σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με μία σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους νέους οδηγούς, στην ποιότητα των δρόμων μας αλλά προφανώς και την πολύ αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ. Ο Σεπτέμβριος δεν θα βρει την πόλη των Αθηνών στην ίδια κατάσταση με αυτήν που επικρατεί σήμερα και έχω εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Υπουργείου να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων. Το ίδιο ισχύει και για τα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουμε, πόσο προβληματική είναι η κατάσταση που παραλάβαμε, αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για να μη βελτιωθεί άμεσα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην επίσκεψη που έκανε η ηγεσία του Υπουργείου στο Μετρό, όπου είδε ότι οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες και ότι το 1/3 των συρμών δεν βρίσκεται σε λειτουργία, καταλήγοντας «αυτό που εμείς θέλουμε να κάνουμε είναι να βρούμε άμεσα λύση».

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν και τα μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία έχει εξαγγείλει και σχεδιάζει το Υπουργείο.

 

 

 

 

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου