top icon
Επικαιρότητα

myAthensPass, η νέα εφαρμογή μέσω κινητού τηλεφώνου για τη στάθμευση στην Αθήνα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε την εφαρμογή myAthensPass μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να αγοράσουν χρόνο στάθμευσης με τη χρήση του προσωπικού τους smartphone.

Με τη νέα αυτή εφαρμογή, η οποία φέρει την ονομασία myAthensPass, ο οδηγός θα μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα απ’ ότι στο παρελθόν, αλλά και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. Η νέα εφαρμογή, την οποία παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ενσωματώνει στην καθημερινότητα των χρηστών την ευκολία της διαδικασίας, την αξιοπιστία και την αμεσότητα των πληρωμών, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των εμπνευστών της.

Με την πιλοτική εφαρμογή του νέου τρόπου αγοράς χρόνου στάθμευσης, ο οποίος θα αντικαταστήσει οριστικά στα τέλη του τρέχοντος έτους τον παλαιό, να έχει ξεκινήσει εδώ και έναν περίπου χρόνου, οι πολίτες που θα θελήσουν να παρκάρουν στις 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης θα πρέπει, σε πρώτη φάση, να εγκαταστήσουν στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή μέσω του Playstore της Google ή του Appstore της Apple, εν συνεχεία να εγγραφούν και να εισέλθουν σε αυτή, κατόπιν να προσθέσουν την κάρτα αγορών και μετά να προβούν στην αγορά εισιτηρίου που έχει κόστος από 0,5 ευρώ έως 20 ευρώ. Τέλος, απαιτείται η ενεργοποίηση και η επιλογή του επιθυμητού ανά περίπτωση χρόνου στάθμευσης, που κυμαίνεται από 30 έως 180 λεπτά.

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από την ΔΑΕΜ Α.Ε., την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του δήμου Αθηναίων.

«Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους δρόμους που επιτρέπεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε, Σταύρος Ασθενίδης.

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, είπε τα εξής:

«Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη σε απλά , βασικά θέματα καθημερινότητας. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για καλύτερες και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες για κατοίκους και επισκέπτες»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ