top icon
Επικαιρότητα

Νέα απόφαση για τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Μέχρι πότε θα παρκάρουν δωρεάν στην Ελλάδα;

Οι κάτοχοι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν το προνόμιο να παρκάρουν ελεύθερα παντού. Η παροχή αυτή επεκτείνεται χρονικά. Αρκεί φυσικά, να υπάρχει το ειδικό σήμα

Όποιος διαθέτει ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη χώρα μας, επωφελείται ορισμένων σημαντικών παροχών. Μεταξύ αυτών είναι και η δωρεάν στάθμευση στους δήμους της επικράτειας όπου λειτουργεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό προνόμιο, αφού οι οδηγοί των BEV δεν χρειάζεται να πληρώνουν το παραμικρό ποσό για να σταθμεύσουν το όχημά τους. Πλέον, με νέα απόφαση, η απαλλαγή των ηλεκτρικών οχημάτων από την υποχρέωση καταβολής τέλους στάθμευσης, εντός των διοικητικών ορίων των δήμων, όπου υπάρχουν θέσεις στάθμευσης με πληρωμή, παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Πώς θα βγάλεις το ειδικό σήμα

Για να παρκάρει ο οδηγός ενός ηλεκτρικού μοντέλου παντού εντελώς δωρεάν, πρέπει να φέρει σε εμφανές μέρος – στο ταμπλό του οχήματος – το ειδικό σήμα που εκδίδεται μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Εισέρχεστε λοιπόν στην πλατφόρμα και κάνετε κλικ στην επιλογή «Ξεκινήστε εδώ».

Για την έκδοση του ειδικού σήματος θα χρειαστείτε:

  • Τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας
  • Τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος

Για τον έλεγχο εγκυρότητας θα χρειαστείτε:

  • είτε τον σύνδεσμο επιβεβαίωσης της προσωρινής άδειας
  • είτε τον κωδικό επιβεβαίωσης
  • είτε το QR code
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ