top icon
Επικαιρότητα

Νέος διαγωνισμός για την αγορά αστικών λεωφορείων

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ενεργοποιεί νέο διαγωνισμό για την απόκτηση χιλίων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ.

Η αρχική πρόβλεψη για το θέμα αυτό αναφέρεται στην προμήθεια 650 λεωφορείων για τον ΟΑΣΑ και 350 για τον ΟΑΣΘ, στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται και σημαντικός αριθμός ηλεκτροκίνητων. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο προηγούμενος κυβερνητικός σχηματισμός είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια 400 λεωφορείων για την Αθήνα και 350 για την Θεσσαλονίκη, συνολικού προϋπολογισμού 460 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, για τον διαγωνισμό αυτό υποβλήθηκαν προσφυγές από τις ενδιαφερόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες έγιναν δεκτές, με συνέπεια η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει στην διεξαγωγή νέου. Ο διαγωνισμός που έρχεται θα είναι ακόμη πιο «πράσινος», καθώς θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 600 ηλεκτρικά λεωφορεία, των οποίων η φόρτιση θα λαμβάνει χώρα κατά κύριο λόγο στα αμαξοστάσια.

Όλα αυτά θα επισημοποιηθούν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς και η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ, του ΠΔΕ και την ΕΤΕπ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ