top icon
Επικαιρότητα

Νέος ΚΟΚ: επανεξέταση για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Όσοι οδηγοί είναι άνω των 74 χρόνων, θα πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους, επιβεβαιώνοντας ότι μπορούν ακόμη να οδηγούν και ότι διατηρούν τα απαραίτητα γι αυτό αντανακλαστικά.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών που υπογράφει ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, οι ηλικιωμένοι οδηγοί θα πρέπει να επανεξεταστούν για δίπλωμα οδήγησης μετά το 74ο έτος της ηλικίας τους και να επαναλαμβάνουν την διαδικασία κάθε τρία χρόνια, εκτός από τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα πρέπει να προσκομίζουν. Όσοι είναι πάνω από 80 ετών, προβλέπεται να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα κάθε δύο χρόνια. Οι ηλικιωμένοι θα κάνουν έναν κύκλο βασικής οδήγησης και δεν θα δίνουν σήματα. Τις ίδιες υποχρεώσεις έχουν και οι ηλικιωμένοι οδηγοί άλλων χωρών, που ζουν και κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας ανέφερε πως το υπουργείο εξειδικεύοντας τις αλλαγές που έγιναν στον ΚΟΚ με τον πρόσφατο νόμο 4530/18, προχώρησε στον καθορισμό της διαδικασίας για την επανεξέταση της ικανότητας οδήγησης των πολιτών άνω των 74 ετών.


Δείτε στο αρχείο PDF που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου τι προβλέπεται, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών


Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ