top icon
Επικαιρότητα

Ο Δήμος Αθηναίων απομακρύνει παρατημένα οχήματα

Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν απομακρυνθεί συνολικά 4.248 οχήματα από το κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας και απελευθερωθεί συνολικά 42.500 τ.μ. δημοσίου χώρου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, 12 μήνες τον χρόνο, οι επιχειρήσεις του Δήμου Αθηναίων για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, με σκοπό την απελευθέρωση πολύτιμου δημόσιου χώρου.

Είναι ενδεικτική η πρόσφατη -μεγάλης κλίμακας- επιχείρηση που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου, απομακρύνοντας, με τη βοήθεια τριών μεγάλων γερανών, συνολικά 85 οχήματα μέσα σε διάστημα μόλις έξι ημερών. Τα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, επιδρούσαν αρνητικά στην αισθητική εικόνα της πόλης, ενώ στερούσαν πολύτιμες θέσεις πάρκινγκ από τους κατοίκους, ιδιαίτερα των πυκνοδομημένων περιοχών. Σημειώνεται ότι τα 85 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αντιστοιχούν σε περίπου 850 τ.μ. ελεύθερου χώρου.

Athens paratimena

Τα οχήματα που έχουν απομακρυνθεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα (2.573 αυτοκίνητα και 1.675 μοτοσυκλέτες) έχουν οδηγηθεί, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

Athens paratimena

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα εντοπίζονται είτε από τις ίδιες τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων είτε από σχετικές αναφορές των δημοτών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Νovoville. Ακολουθεί έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για οχήματα που βρίσκονται για μεγάλο διάστημα σε ακινησία, ενώ αμέσως μετά, τα ειδικά συνεργεία προχωρούν στην απομάκρυνση και την ανακύκλωσή τους. Ο Δήμος Αθηναίων μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του θα εντατικοποιήσει ακόμη περισσότερο τις ειδικές αυτές επιχειρήσεις, με στόχο να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο για την αισθητική όσο και για τη λειτουργική αναβάθμιση της πόλης.

Athens paratimena

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ