top icon
Επικαιρότητα

Ο Herbert Diess πλέκει το εγκώμιο της Tesla

Ο CEO της VW αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο της Tesla στον τομέα της ηλεκτροκίνησης ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η εταιρεία του δεν σκοπεύει να επενδύσει στην αμερικανική φίρμα.

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που κυκλοφόρησε η φήμη που ήθελε τον CEΟ της VW, Herbert Diess, να δηλώνει ότι  εταιρεία στην οποία προΐσταται σκέφτεται να επενδύσει στην Tesla – στην πρωτοπόρο σήμερα εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο των εν λόγω δημοσιευμάτων, εκπρόσωποι της VW διέψευσαν την ως άνω πληροφορία ξεκαθαρίζοντας ρητά πως η μητρική εταιρεία του VW Group «δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει μια τέτοια επένδυση». Το όλο θέμα ήρθε να κλείσει χθες οριστικά ο ίδιος ο Herbert Diess δηλώνοντας ενώπιον εκπροσώπων του διεθνούς Τύπου, τα εξής:

«Όχι, δεν θεωρώ ότι πρέπει να αγοράσουμε μερίδιο στην Tesla. Πιστεύω πως αυτό που κάνουν μπορούμε να το κάνουμε και εμείς».

Και προσέθεσε:

«Πραγματικά θαυμάζω ό,τι έχει κάνει, το οποίο μας βοηθά και εμάς καθώς μας ωθεί προς την ηλεκτροκίνηση. Τα αυτοκίνητά της είναι ωραία και μου αρέσει να τα οδηγώ.»

VW ID.3

Με άλλα λόγια, ο ισχυρός άνδρας της VW αναγνώρισε τον ηγετικό ρόλο της εταιρείας του Elon Musk. Εντούτοις, ο Diess εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μακροπρόθεσμα η VW και συνολικά το VW Group θα είναι σε θέση να ανταγωνιστούν την Tesla. Και ιδού το γιατί:

«Μακροπρόθεσμα, νομίζω ότι θα μπορούμε να έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα χάρη στη διαφορά μεγέθους. Σε ότι αφορά το hardware, δεν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε και τόσο μεγάλη διαφορά, καθώς η Tesla έχει τη δική της ηλεκτρική πλατφόρμα και πλέον είναι αρκετά μεγάλος ως κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων.

«Όμως, όταν αναφερόμαστε στο επόμενο σημαντικό στοιχείο, που είναι το software, η Tesla είναι πολύ ισχυρή – αλλά το software είναι θέμα όγκο. Αν κατασκευάζει software, τότε πρέπει να το χρησιμοποιείς σε δέκα εκατομμύρια αυτοκίνητα, όχι σε ένα.»

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις, ο Herbert Diess σχολίασε τα σενάρια χρεοκοπίας της Tesla, ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου δεν παρέλειψε να πλέξει ένα σύντομο… εγκώμιο στην αμερικάνικη εταιρεία και προσωπικά στον Elon Musk:

«Δεν πιστεύω ότι θα χρεοκοπήσουν. Η Tesla είναι πλέον πολύ κοντά στην κερδοφορία. Μου αρέσει ο Elon και του εύχομαι τα καλύτερα. Πιθανότατα η μεγαλύτερη πρόκληση [για την Tesla] είναι να επεκταθεί σε άλλες κατηγορίες, καθώς οι επενδύσεις που απαιτούνται για αυτό είναι μεγάλες.»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ