top icon
Επικαιρότητα

Ο Όμιλος Συγγελίδη και η Citroen παρουσίασαν το πρόγραμμα της Χάλκης στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο

Στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Συγγελίδη και τη Citroen η παρουσίαση της Χάλκης, της Αστυπάλαιας και της Νάξου ως Smart & Green Νησιών.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο εθνικό περίπτερο στο συνεδριακό κέντρο ExCel παρουσία εκατοντάδων δημοσιογράφων και influencers που ασχολούνται με τον τουρισμό, ενώ παρόντες ήταν ο Υπουργός Τουρισμού κος Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κος Δημήτρης Φραγκάκης και η Διευθύντρια του ΕΟΤ Λονδίνου κα Ελένη Σκαρβέλη.

Το νησί της Χάλκης έχει μπει εδώ και ένα χρόνο στην εποχή της αειφορίας και έχει μετατραπεί σε πρότυπο πράσινης οικονομίας, καινοτομίας και αειφόρου κινητικότητας. Το πλέον αξιοσημείωτο είναι η τάχιστη ολοκλήρωση του project που διήρκησε λιγότερο από 4 μήνες (2 Ιουλίου 2021 υπογραφή MoU και στις 5 Νοεμβρίου 2021 έλαβε χώρα η Τελετή Παράδοσης από τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη).

Citroen Chalki

Με τη χρήση οικονομικής, πράσινης ενέργειας για τις μετακινήσεις και τις ευρύτερες δραστηριότητες του νησιού, το project αποκτά παγκόσμια σημασία, καθώς η Χάλκη αποτελεί παράδειγμα και έχει αναδειχθεί σε διεθνές πρότυπο που θα επιτελέσει ρόλο “οδηγού” για την πράσινη ενεργειακή μετάβαση, στη βιώσιμη μετακίνηση και την πλήρη απανθρακοποίηση των Ελληνικών νησιών .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ ΜΕ ΤΟ CITROEN e-C4

Σημαντική αναφορά για τη Χάλκη, έγινε στις εργασίες της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, COP27, στις 7 Νοεμβρίου, από τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είχε την ευκαιρία να αναδείξει ελληνικές πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα GR–ECO islands, το οποίο πιλοτικά έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στη Χάλκη. Η παρουσίαση του προγράμματος, το οποίο αποβλέπει μεταξύ άλλων στην αντικατάσταση ρυπογόνων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στα μικρά νησιά και την τόνωση της ηλεκτροκίνησης ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της Συνόδου.

Citroen

Από αριστερά προς τα δεξιά: Βασίλης Ρουσσάκης Αντιδήμαρχος Χάλκης, Ιωάννης Καραβάς Διευθυντής Επικοινωνίας Citroen, Άγγελος Φραγκάκης Δήμαρχος Χάλκης, Δημήτρης Καββούρης Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Όμιλος Συγγελίδη, Μαρίνα Σταυρακαντωνάκη Public Policy Manager Νοτιοανατολικής Ευρώπης Amazon, Βασίλης Κικίλιας Υπουργός Τουρισμού, Ιωάννης Μαργαρίτης Έπαρχος Νάξου Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Στη σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο Περίπτερο της Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση WORLD TRAVEL MARKET στο Λονδίνο, την έναρξη της Παρουσίασης έκανε ο Υπουργός Τουρισμού, κος Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Η ηλεκτροκίνηση, με την παράλληλη δημιουργία σταθμών φόρτισης, τροφοδοτούμενοι με ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση του κλιματικού αποτυπώματος των μεταφορών και γενικότερα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Ο στόλος των νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες του Δήμου, του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Ενεργειακής κοινότητας της Χάλκης. Η εφαρμογή του έργου έκανε τη Χάλκη το πρώτο GR-ECO ISLAND. Οι κάτοικοι και οι τουρίστες του νησιού έχουν σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητα τους με λιγότερο θόρυβο, καλύτερη ποιότητα αέρα, ένα καθαρότερο περιβάλλον, σε συνδυασμό με χαμηλά κόστη χρήσης. Με αυτή τη πρωτοβουλία, η Ελλάδα ενστερνίζεται το μέλλον και την ενεργειακή μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.”

Citroen

Ο κος Δημήτρης Καββούρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Συγγελίδη, παρουσίασε στον Διεθνή Τύπο, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο και σε σημαντικούς Παράγοντες από την Πολιτική ηγεσία της χώρας μας τη συμβολή της Citroen στη μετατροπή της Χάλκης στο 1ο Πράσινο και έξυπνο GR-ECO νησί. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: “Ευχαριστούμε τον ΕΟΤ και τον Δήμαρχο κο Φραγκάκη για την πρόσκληση να εκπροσωπήσουμε μαζί του το όμορφο νησί της Χάλκης σε αυτή την σπουδαία εκδήλωση. Στη Citroën και στον Όμιλο Συγγελίδη είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτό το εξαιρετικό έργο στο νησί της Χάλκης μετατρέποντάς τη σε πρότυπο νησί αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης, με στόχο μια ολοκληρωμένη “πράσινη μετάβαση” που έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού. Αυτή η συνεργασία ήταν και είναι απόλυτα σύμφωνη με το πνεύμα της Citroën, μίας Μάρκας που τολμά και καινοτομεί, που συνδέεται στενά με τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή και την κινητικότητά τους. Σε αρμονία με τους στόχους μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος που τίθενται στο πλαίσιο της Δράσης Χάλκη Πράσινο – Έξυπνο Νησί, συνταχθήκαμε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλάβαμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε όλους και πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί πηγή προόδου στην κοινωνία. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε στη μετατροπή της Χάλκης σε ένα νησί πράσινο, έξυπνο και βιώσιμο. Η Citroën και ο Όμιλος Συγγελίδη έχουν στον πυρήνα της φιλοσοφίας τους την εξέλιξη. H Χάλκη αποτελεί πρότυπο παράδειγμα προς μίμηση για τη μετάβαση προς την βιώσιμη κινητικότητα στην Ελλάδα!”

Ο Δήμαρχος Χάλκης κος Ευάγγελος Φραγκάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Στις προτεραιότητές μας είναι η συμμετοχή της Χάλκης σε σημαντικές εκθέσεις διεθνούς κύρους όπως η συγκεκριμένη, στο πλαίσιο του στόχου μας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας. Στόχος μας να διεκδικήσουμε για το νησί της Χάλκης την ταυτότητα του ελκυστικού Βιώσιμου Τουριστικού Προορισμού, 12 μήνες το χρόνο. Επίσης, θέλουμε να ενημερώσουμε την Παγκόσμια Τουριστική Αγορά, αλλά και την ειδική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου (που αποτελεί παραδοσιακά μία από τις κύριες αγορές – στόχους για την Χαλκή) ότι το νησί μας αποτελεί έναν ασφαλή και ελκυστικό πολυδιάστατο βιώσιμο τουριστικό προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το νησί της Χάλκης μέσω της πρωτοβουλίας GR-ECO Island, της ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί το φάρο καινοτομίας με στόχο να καταστεί διεθνές πρότυπο πράσινης οικονομίας και ενεργειακής αυτονομίας. Το τρέχον σύστημα μεταφορών του Δήμου έχει εκσυγχρονιστεί και ενσωματώνει πλέον έναν νέο τεχνολογικό και πράσινο τρόπο μετακίνησης”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ