Επικαιρότητα Ελλάδα

Οδηγίες για όσους καταθέσουν πινακίδες

Όσοι δεν επιθυμούν να καταβάλουν το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας του 2020, ακινητοποιώντας τα οχήματά τους, θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω κινήσεις.

Με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, η κατάθεση πινακίδων ερμηνεύεται απαραίτητα με καθεστώς ακινησίας για το όχημα από το οποίο θα αφαιρεθούν με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του. Η... ζαβολιά τιμωρείται με πρόστιμο ισόποσο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ή με 30 ευρώ αν το όχημα είναι δίκυκλο και υποχρεούται σε καταβολή χρηματικού ποσού μικρότερου του προαναφερθέντος. Το καθεστώς ακινησίας σημαίνει ότι το όχημα αδρανοποιείται, με τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας να παραμένουν στην αρμόδια ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου.

Όσοι προβούν σε καθεστώς ακινησίας για το όχημά τους, θα πρέπει κατά την προσέλευσή τους στο Φορολογικό Κατάστημα (ΔΟΥ) που υπάγονται, να έχουν μαζί τους τα κάτωθι δικαιολογητικά: Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, πινακίδες, φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του oχήματος, απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους, υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο, αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης και υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα παραμείνει ακινητοποιημένο σε δημόσιο δρόμο.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου