top icon
Επικαιρότητα

Οδηγίες για τις εξετάσεις των διπλωμάτων οδήγησης

Εγκύκλιο με συστάσεις, για την εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής θεωρητικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών, έστειλε στις αρμόδιες Περιφέρειες ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και διασφάλισης της ομαλής και αδιάβλητης διαδικασίας, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα λήψης περαιτέρω μέτρων θωράκισης της διαδικασίας, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό. Τα μέτρα αυτά προτείνεται να εφαρμοστούν έως ότου τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου σχεδίου νόμου, που βρίσκεται σε στάδιο σύνταξης, περί αναμόρφωσης του συστήματος χορήγησης αδειών οδήγησης.

Ενδεικτικά, προτείνονται τα ακόλουθα: Λειτουργία όλων των συστημάτων στο χώρο διενέργειας των θεωρητικών εξετάσεων με ενσύρματη επικοινωνία. Συνεπώς, απαιτείται τυχόν συστήματα Wi-Fi να απενεργοποιούνται και το τοπικό δίκτυο (LAN) να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ενσύρματα.

Ανάρτηση σε εμφανές σημείο, πλησίον της εισόδου της αίθουσας, ευανάγνωστων οδηγιών (προτείνεται σε μέγεθος Α4) περί απαγόρευσης χρήσης οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (κινητά τηλέφωνα, ακουστικά κ.ο.κ.).

Χρήση συσκευής (κατά προτίμηση φορητής για μεγαλύτερη ευχρηστότητα) με την οποία θα ανιχνεύεται οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρονικής επικοινωνίας (ασύρματης, RF, Wi-Fi, mobile networks, Bluetoοoth κλπ.) στο χώρο της εξέτασης. Ενδεικτικά, προτείνεται η χρήση συσκευής καταγραφής ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Προς περαιτέρω διασφάλιση, προτείνεται η χρήση της ανωτέρω συσκευής και κατά την είσοδο των υποψηφίων στην αίθουσα και κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Μείωση του αριθμού των αιθουσών θεωρητικής εξέτασης στην περιοχή αρμοδιότητας της κάθε Γενικής Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, όπου και εφόσον είναι εφικτό, για την καλύτερη εποπτεία της διαδικασίας. Ειδικότερα, μείωση του αριθμού των

εξεταστικών κέντρων της Αττικής σε τρία (3), ως ακολούθως: Μία αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών και Ανατολικής Αττικής, μία αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς και Νήσων και μία αίθουσα για τις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικού Τομέα Αθηνών και Δυτικής Αττικής.

Έως ότου τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του προαναφερθέντος σχεδίου νόμου, στους παραβάτες υποψηφίους και τους λοιπούς εμπλεκομένους στην παράβαση εφαρμόζονται οι κυρώσεις της παρ. 7 του άρθρου 22 της υ.α. 50984/7947/2013 καθώς και οι λοιπές προβλεπόμενες κυρώσεις (ποινικού κώδικα κ.ο.κ.). Πηγή: Διαύγεια

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ