top icon
Επικαιρότητα

Παρατείνεται η δημόσια διαβούλευση για τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο

Παρατείνεται μέχρι τις 28 Ιανουαρίου η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, στην οποία έχει τεθεί το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ με τίτλο «Εθνικός Κλιματικός Νόμος–Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση είχε τεθεί από τις 24 Νοεμβρίου το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ με τίτλο «Εθνικός Κλιματικός Νόμος–Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή». Η διαδικασία αυτή, με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), παρατείνεται έως τις 28 Ιανουαρίου 2022.

Όπως είναι γνωστό, μεταξύ των πολλών μεγάλων αλλαγών που έχουν προταθεί και οι οποίες αφορούν την Αυτοκίνηση από το 2025 όλα τα νέα ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το 1/3 των ενοικιαζόμενων οχημάτων, θα πρέπει να είναι ή ηλεκτρικά ή οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Από το 2030 θα απαγορεύεται η πώληση νέων επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η στροφή στην ηλεκτροκίνηση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των γεμάτων προκλήσεις καιρών που έρχονται (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕYΣΗ). Όπως προαναφέραμε, το νομοσχέδιο για τον Κλιματικό Νόμο θα παραμείνει σε διαβούλευση μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: τέλος από το 2030 η πώληση αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ