top icon
Επικαιρότητα

Παρατείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών ΚΤΕΟ στα μεταχειρισμένα οχήματα που ταξινομούνται από την Αυστρία, την Κύπρο και τη Σουηδία

Κύπρος, Αυστρία και Σουηδία έκαναν χρήση του Κανονισμού 2020/698 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προβλέπει μεταξύ άλλων παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών ΚΤΕΟ που εκδίδουν οι υπηρεσίες τους για επτά μήνες από την λήξη του κάθε ενός από αυτά.

Κύπρος, Αυστρία και Σουηδία έκαναν χρήση του Κανονισμού 2020/698 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Μαΐου 2020, που προβλέπει μεταξύ άλλων παράταση της ισχύος των Πιστοποιητικών Τεχνικού Ελέγχου που εκδίδουν οι υπηρεσίες τους για 7 μήνες από την λήξη εκάστου. Ακόμη, αποδέχτηκαν την διάρκειας επτά μηνών παράταση της προθεσμίας για τη διενέργεια του πρώτου ελέγχου, φυσικά μόνο αν ο έλεγχος αυτός δεν πραγματοποιείται εντός των προαναφερόμενων ημερομηνιών.

Ύστερα από αυτό, οι κατά τόπους Υπηρεσίες Μεταφορών της Ελλάδας, στη διαδικασία της ταξινόμησης μεταχειρισμένων επιβατηγών οχημάτων πρέπει να αποδέχονται τα πιστοποιητικά ΚΤΕΟ της Κύπρου, της Σουηδίας και της Αυστρίας που λήγουν από 1 Ιανουαρίου 2020 ως και 31 Αυγούστου 2020 και μέχρι επτά μήνες από την λήξη του κάθε ενός από αυτά. Τέλος, οι ελεγκτικές αρχές που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο της νομιμότητας και την ασφάλεια της κυκλοφορίας των οχημάτων, καλούνται να μην προχωρήσουν στην επιβολή κυρώσεων προς τους οδηγούς των οχημάτων των χωρών αυτών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ