top icon
Επικαιρότητα

Πάτησε Ελλάδα το νέο Land Rover Defender (+video/gallery)

Αν και η είσοδός του στην αγορά αναμένεται το 2020, ένα νέο Land Rover Defender έκανε ολιγοήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, οπότε δε χάσαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά και να το φωτογραφίσουμε…

Το Land Rover Defender αποτελεί όχημα-σήμα κατατεθέν της βρετανικής μάρκας και ως εκ τούτου, χαίρει ιδιαίτερης… μεταχείρισης από τους ανθρώπους της. H νέα γενιά του Defender παρουσιάστηκε στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, ωστόσο η εμφάνισή του στην αγορά αναμένεται μέσα στο πρώτο τετράμηνο του νέου έτους, με το κοινό πάντως να αδημονεί χάρη και στα σωστά “χτυπήματα” από το τμήμα μάρκετινγκ του βρετανικού εργοστασίου. Αναμενόμενο, αν συνυπολογίζουμε πως πρόκειται για το πλέον εμβληματικό όχημα εκτός δρόμου. Όταν μάθαμε πως ένα και μοναδικό νέο Land Rover Defender βρίσκεται στη χώρα μας, δε χρειάστηκε δεύτερη σκέψη προτού κανονίσουμε μια “συνάντηση” μαζί του.

Το -φυσικά τετρακίνητο- Defender βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από το Εκάλη Club, στο πλαίσιο της Έκθεσης “Driving the Future” που διοργανώνεται εκεί από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Από την πρώτη στιγμή, η επιβλητική του εμφάνιση έκανε τη διαφορά. Οι άνθρωποι της Land Rover ακολουθούν τις τάσεις της εποχής, χωρίς ωστόσο να στερήσουν από το “iconic” μοντέλο τους το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του. Οι κοντοί πρόβολοι εμπρός και πίσω, καθώς και τα φτερά των τροχών, δίνουν τον τόνο. Ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων τόσο εμπρός, όσο και πίσω, χαρίζει στο νέο Defender ξεχωριστή προσωπικότητα. Αυτό που ξεχωρίζει πάντως στην επιβλητική εμφάνιση, είναι η πίσω ρεζέρβα, που είναι τοποθετημένη εξωτερικά στο πίσω μέρος, όπως… αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για πραγματική εκτός δρόμου χρήση. Η ομολογουμένως εκσυγχρονισμένη εξωτερική εικόνα έχει και ανάλογη συνέχεια εντός, όπου, τουλάχιστον όσον αφορά το Defender που βρίσκεται στη χώρα μας, το λευκό δέρμα στα καθίσματα αναδεικνύει ποιότητα. Την ίδια ώρα, η εργονομία και η τοποθέτηση όλων των οργάνων, ανταποκρίνεται στις προσδοκίες από ένα Defender του… 2020!

Land Rover Defender

Το Land Rover Defender που “γνωρίσαμε” στην Εκάλη, ήταν έκδοσης 110. Θυμίζουμε, πως η ονοματοδοσία των εκδόσεων του Defender, παραδοσιακά σχετίζεται με το μήκος του μεταξονίου σε ίντσες. Η έκδοση 110, δηλαδή με μακρύ μεταξόνιο και 5 πόρτες, είναι η πρώτη που αναμένεται στην αγορά, ενώ θα ακολουθήσει και η έκδοση 90, με κοντό μεταξόνιο και παραδοσιακά 3 πόρτες.

Φυσικά το νέο Defender διαθέτει αξιοσημείωτες εκτός δρόμου δυνατότητες. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει στα 291 χιλιοστά, ενώ οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής είναι 38,28 και 40 μοίρες αντίστοιχα. Η έκδοση 110 μπορεί να περάσει μέσα από νερό βάθους 900 χιλιοστών, τη στιγμή που μπορεί να ρυμουλκήσει φορτίο βάρους έως 3,5 τόνους. Ακόμη, η ειδική σχάρα οροφής μπορεί να φιλοξενήσει βάρος 350 κιλών.

Land Rover Defender

Το νέο Land Rover Defender θα διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης και έναν κινητήρα πετρελαίου. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι 4κύλινδρος δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος, σε εκδόσεις 200 και 240 ίππων, ενώ το αυτοκίνητο που είδαμε (Defender 110 First Edition) εφοδιαζόταν με την πιο ισχυρή έκδοσή του. Αναφορικά με το διλιτρο κινητήρα βενζίνης, πρόκειται για το τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο της μάρκας, στην εκδοχή με τους 300 ίππους, ενώ στην κορυφή της γκάμα θα βρίσκεται ο 6κύλινδρος των 3 λίτρων, με 400 ίππους.

Επιπρόσθετα, το Defender θα προσφέρεται σε 4 εκδόσεις εξοπλισμού (Extreme, Adventure, Country και Urban). Στο πακέτο Explorer της έκδοσης Extreme που γνωρίσαμε, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων εισαγωγές αέρα στο καπό, όπως και μαύρο ματ αυτοκόλλητο, αν και την παράσταση και τα βλέμματα των περαστικών έκλεψαν η σκάλα στην πίσω αριστερή πλευρά, για καλύτερη πρόσβαση στη σχάρα οροφής εκστρατείας, καθώς επίσης και η εξωτερική πλευρική θήκη μεταφοράς εξοπλισμού, που είναι αδιάβροχη και διαθέτει κλειδαριά.

Το νέο Land Rover Defender αναμένεται στη χώρα μας, περί τις αρχές Απριλίου 2020, ενώ η τιμή της έκδοσης που γνωρίσαμε, είναι 121.600 ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τον τιμοκατάλογο του μοντέλου εδώ.

Δείτε το video που ετοιμάσαμε για το νέο Land Rover Defender 2020:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ