top icon
Επικαιρότητα

Πάτρα-Πύργος – ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τα έργα οδικής ασφάλειας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε το έργο «επείγουσες παρεμβάσεις αναβάθμισης οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου», εκκινώντας επίσημα τον διαγωνισμό στον υφιστάμενο άξονα.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα πρόγραμμα στοχευμένων παρεμβάσεων μήκους 80 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ. Σκοπός του έργου είναι η μείωση των ατυχημάτων, μέχρι την αποπεράτωση του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέσει τον Πύργο με την Πάτρα.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την διάστρωση αντιολισθηρής στρώσης σε όλο το μήκος της οδού, τον διαχωρισμό κατευθύνσεων κυκλοφορίας με εύκαμπτα κολωνάκια σήμανσης, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε μήκος 45 χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις, την διαγράμμιση του οδοστρώματος σε όλο το μήκος της οδού, τον καθαρισμό των τάφρων, τις κλαδοκοπές στην παράπλευρη βλάστηση, την φωτεινή σηματοδότηση σε 18 υφιστάμενους κόμβους, την κατασκευή φωτισμού της οδού σε επτά υφιστάμενους κόμβους και την κατασκευή πέντε διαβάσεων πεζών. Υπενθυμίζεται ότι από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, μόνο το αρχικό τμήμα μήκους 12,80 χιλιομέτρων θα ταυτίζεται με τον μελλοντικό αυτοκινητόδρομο.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ