top icon
Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής: οδικά έργα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Σημαντικά οδικά έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Το σημαντικότερο από τα έργα είναι η διαμόρφωση της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου (από οδό Γράμμου έως Θεομήτορος). Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής έχει προϋπολογισμό 5.385.000 ευρώ και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στο βασικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων τη διαμόρφωση προσβάσιμων πεζοδρομίων (ΑμεΑ, όδευση τυφλών) με ειδικές αρχιτεκτονικές διαμορφώσεις, την κατασκευή νησίδας με κατάλληλη φύτευση για την ασφαλή κίνηση πεζών & οχημάτων, την εγκατάσταση επί της νησίδας φωτιστικών νέας τεχνολογίας Led χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, την εξασφάλιση λωρίδας παρόδιας στάθμευσης και στις δύο κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επιχειρήσεων, όπως και ασφαλείς ισόπεδους κυκλοφοριακούς κόμβους και διαβάσεις πεζών.

Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ σταθμού Μετρό «Άγιος Δημήτριος»

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.275.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής. Το αντικείμενο της ανάπλασης περιλαμβάνει αναλυτικά διαμόρφωση της εισόδου της πόλης με ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου Βουλιαγμένης και Πριάμου, διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στη συμβολή των οδών Πριάμου και Αμαλίας με δημιουργία πάρκου skateboard, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Β. Αμαλίας– Καφαντάρη– Μεταξά– Αιδινίου, ανακατασκευή οδού Πριάμου από είσοδο Βουλιαγμένης έως Φλέμινγκ με ανάπλαση πεζοδρομίων και φωτισμό LED, ανάπλαση της οδού Ελ. Βενιζέλου από λ. Βουλιαγμένης μέχρι οδό Αμαλίας με παράλληλη κατασκευή αγωγού ομβρίων. Στην ανάπλαση περιλαμβάνεται και ο περιβάλλων χώρος του 11ου Δημοτικού σχολείου (ασφαλή πεζοδρόμια κ.λπ.), καθώς και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης μόνο για κατοίκους.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ