top icon
Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής: Οι βασικοί άξονες για την οδική ασφάλεια

Οι βασικοί άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής, για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο πιο πυκνοκατοικημένο μέρος της Ελλάδας.

Τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Αττική, ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας το 5ο Υβριδικό Συνέδριο Auto Forum, με θέμα: «Είναι η Αττική Βιώσιμη Περιφέρεια», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας. Στην ομιλία του εστίασε στις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση του ρόλου της διεύθυνσης που διαχειρίζεται τις Μητροπολιτικές Οδικές Υποδομές της Αττικής μας με τη λειτουργία νέου σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, το οποίο εποπτεύει την κυκλοφορία στην Αττική μέσω 300 περίπου καμερών και 1.000 αισθητήρων μέτρησης.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που υλοποιούνται, όπως στη δημιουργία του τετραψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 1544 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση για τα θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο, στον εξωραϊσμό των υπόγειων διαβάσεων και στην υλοποίηση του έργου προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών σωμάτων με τα πλέον σύγχρονα led επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση έως και 70% και στην εγκατάσταση τεχνικών μέσων ανίχνευσης παραβίασης ερυθρού σηματοδότη.

Επίσης, εστίασε στην αναβάθμιση των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Παράδειγμα, η παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος που αποτελεί πλέον μια σχεδόν καινούργια οδική αρτηρία με νέα αντιολισθητική άσφαλτο, νέες διαγραμμίσεις, νέα φανάρια led, σύγχρονες πεζογέφυρες σε Φλοίσβο και Άλιμο, και παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του Παραλιακού μετώπου, από τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού μέχρι τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης και τη Βάρκιζα, αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις στις σήραγγες του Καραμανλή και τη Λεωφόρο Σουνίου. Η αναβάθμιση του οδικού δικτύου με σειρά προτεραιοποίησης επεκτείνεται και σε άλλες κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως στη Λεωφόρο Αθηνών, στην Κηφισίας, στην Πειραιώς όπου ήδη έχουν ασφαλτοστρωθεί σημαντικά τμήματα, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η βελτίωση του οδικού δικτύου του Πειραιά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ