top icon
Επικαιρότητα

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις 4 και 6 Μαΐου

Πώς θα κινηθούν οι οδικές και οι σταθερής τροχιάς συγκοινωνίες της Αθήνας ενόψει των εορτασμών και των κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά.

Απεργίες και στάσεις εργασίας έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της πόλης των Αθηνών, λαμβάνοντας μέρος στις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για την Εργατική Πρωτομαγιά η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.

Την Τρίτη 4 Μαΐου 2021 στα λεωφορεία το συνδικάτο εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδι ως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10 το πρωί και τα τελευταία δρομολόγια από τις 8 το βράδι ή νωρίτερα. Διευκρινίζεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατομικής συμμετοχής οδηγών σε 24ωρη απεργία, που θα έχει ως αποτέλεσμα να εκτελούνται μειωμένα δρομολόγια. τα ΚΤΕΛ Κορίνθου, Θηβών και Εύβοιας ανακοίνωσαν πως τα αστικά δρομολόγια που τους έχουν ανατεθεί αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στο Αττικό Μετρό (Γραμμές 2 & 3) το σωματείο εργαζομένων έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδι ως τη λήξη της. Στο Τραμ το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12 και 4 το μεσημέρι. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γνωστοποίησε την αναστολή όλων των δρομολογίων του Προαστιακού της Αθήνας, όπως και των υπόλοιπων δρομολογίων σε όλη την Ελλάδα, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Εξαιτίας αυτής, υπάρχει αναστολή νυχτερινών δρομολογίων από το προηγούμενο βράδυ στη γραμμή της Χαλκίδας. Στα τρόλεϊ, όπως και στη γραμμή του ΗΣΑΠ, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια απόφαση για συμμετοχή σε απεργία.

Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 στο Αττικό Μετρό (Γραμμές 2 & 3) το σωματείο εργαζομένων έχει κηρύξει 24ωρη απεργία. Στη γραμμή του ΗΣΑΠ (Γραμμή 1) η ένωση εργαζομένων των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) κήρυξε 24ωρη απεργία. Στα τρόλεϊ, η ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία. Στο τραμ, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει κηρύξει 24ωρη απεργία. Στα λεωφορεία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση για απεργία, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ατομικής συμμετοχής οδηγών στην 24ωρη απεργία, με συνέπεια να εκτελεστούν μειωμένα δρομολόγια (φωτ: eurokinissi)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ