top icon
Επικαιρότητα

Πότε ξεκινούν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα;

Οι ιθύνοντες του Υπουργείου Οικονομικών κατέληξαν στην ημερομηνία που θα ξεκινήσει η ισχύς της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που μεταξύ των άλλων προβλέπει την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, στις 3 Απριλίου 2023 αναμένεται να θέσει το Υπουργείο Οικονομικών σε λειτουργία την πλατφόρμα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα.

Η σχετική νομοθετική διάταξη δίνει για άλλη μια χρονιά την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να πληρώσουν αναλογικά τέλη μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτά βρίσκονται σε κυκλοφορία και όχι για το σύνολο της χρονιάς.

Το μέτρο για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα προβλέπει ότι αν κάποιος επανακυκλοφορήσει το όχημά του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το πρόστιμο για την παραβίαση του καθεστώτος ακινησίας ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ