Επικαιρότητα Ελλάδα

Πράσινο φως για τα ηλεκτρικά ταξί

Ανοιχτός είναι πλέον ο δρόμος για την κυκλοφορία αμιγώς ηλεκτρικών ταξί και στη χώρα μας, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, στη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου περί των υδατοδρομίων.

 

Στην τροπολογία που κατατέθηκε, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών αφήνει ελεύθερη τη δυνατότητα να εισάγονται στην καθημερινή κυκλοφορία και τα αμιγώς ηλεκτρικά ταξί. Παράλληλα, καθορίστηκαν και οι ελάχιστες απαιτήσεις ισχύος και χωρητικότητας μπαταρίας για τα προαναφερθέντα οχήματα, που πρέπει να διαθέτουν ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος το λιγότερο 50KW και μπαταρία χωρητικότητας 30kWh, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να είναι οποιουδήποτε τύπου και παντός εδάφους.

Είναι μια κίνηση που οπωσδήποτε χαιρετίζεται θετικά, ενώ ασφαλώς θα συμβάλει στη μείωση των ρύπων, αφού όπως είναι γνωστό τα ταξί διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα σε καθημερινή βάση. Όπως είναι γνωστό το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων που πωλούνται στην ελληνική αγορά είναι πολύ μικρό και με το ζόρι αγγίζει το 0,1% επί του συνολικού μεριδίου της. Το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου ταξινομήθηκαν μόλις 54 από αυτά στην Ελλάδα, ελλείψει και κρατικών κινήτρων για την απόκτησή τους. Πλέον, αν κερδίσουν τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές, σίγουρα θα αντιμετωπιστούν από όλους (κράτος και πολίτες) με διαφορετική σκοπιά.

Ποιος πιστεύετε πως θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Ιταλίας-Σαρδηνίας, στις 8-11 Οκτωβρίου;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου