top icon
Επικαιρότητα

Prom Racing Roll Out Event 2019

Η Κυριακή 19 Μαΐου 2019 υπήρξε μια ξεχωριστή ημέρα για την ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Prom Racing. Η ημέρα που γνωρίσαμε το μονοθέσιο P19, την Delia!

Σε ένα χώρο ιστορικό έλαβε χώρα η επίσημη παρουσίαση του αγωνιστικού μονοθέσιου της Prom Racing για το έτος 2019. Ο χώρος της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, ένα κέντρο πολιτισμού, φιλοξένησε τους κόπους της ομάδας, δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα για μια τέτοια παρουσίαση: ένα σύμβολο βιομηχανίας πλαισίωσε την αγάπη και το πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Prom Racing Roll Out Event 2019

Το ενδιαφέρον του κόσμου όμως αποτέλεσε επίσης ένα σημαντικό παράγοντα που κατέστησε τη συγκεκριμένη ημέρα ξεχωριστή. Δημοσιογράφοι, υποστηρικτές, καθηγητές του Πολυτεχνείου, άλλες ελληνικές ομάδες Formula Student καθώς και άλλες φοιτητικές ομάδες του Πολυτεχνείου, παλαιότερα μέλη, φίλοι, οικογένειες, αλλά και κάθε λάτρης της μηχανολογίας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού που παρευρέθη στην εκδήλωση χειροκρότησε την ομάδα και την προσπάθειά της, χαρίζοντας έτσι σε όλα τα μέλη ένα εγκάρδιο χαμόγελο ικανοποίησης για τον κόπο τους και για όλα αυτά που στερήθηκαν για να φτάσουν ως εδώ.

Έτσι, ομάδα και κοινό υποδέχθηκαν όλοι μαζί το μονοθέσιο Ρ19, την αγαπητή Delia. Τα μηχανολογικά χαρακτηριστικά της παρουσιάζονται συνοπτικά παρακάτω:

– Διατηρεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον κινητήρα KTM-500 EXC, 510 κ.εκ., με 64 ίππους.

– Διαθέτει custom ημιαυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων και αναρτήσεις γεωμετρίας Pull Rod.

– Το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο που σχεδιάστηκε θα παράγει 140 κιλά κάθετης δύναμης στα 80 χλμ./ώρα και το μονοθέσιο εμφανίζει μέγιστη πλευρική επιτάχυνση 2g.

– Tέλος, η ομάδα κατάφερε να πετύχει το στόχο που έθεσε το προηγούμενο έτος. Το σασί του φετινού μονοθεσίου αποτελείται πλήρως από ανθρακόνημα, ρίχνοντας έτσι το βάρος του μόλις στα 18 κιλά, και το συνολικό βάρος του μονοθέσιου στα 165 κιλά, κατατάσσοντας την ομάδα ανάμεσα στις δέκα ελαφρύτερες παγκοσμίως.

Prom Racing Roll Out Event 2019

Η Delia και η Prom Racing θα εκπροσωπήσουν το φετινό καλοκαίρι την Ελλάδα και το ΕΜΠ στους διαγωνισμούς Formula Student East της Ουγγαρίας στις 17/7-21/7, Formula Student Austria της Αυστρίας στις 27/7-1/8 και Formula Student Germany της Γερμανίας 5/8-11/8.

Την προσπάθεια της ομάδας στήριξαν περισσότερες από εκατό επιχειρήσεις και μηχανουργεία, καταφέρνοντας να ολοκληρωθούν οι εργασίες νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλει όλη η ομάδα φυσικά στους premium χορηγούς της Global Prep. και Bosch Hellas, και στους χρυσούς χορηγούς της ΚΤΜ, Toyota, 3Μ, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ΑΕ και Beta.

Η εκδήλωση φυσικά δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, Global Prep., Concert Copa Service, Brilliant Event Stages, Sovereign Event Systems, Q20 και I Copy. Όλη η ομάδα τούς ευχαριστεί θερμά για την υπέροχη βραδιά που οργανώθηκε με τη δική τους συμβολή.

Prom Racing Roll Out Event 2019

Ας γνωρίσουμε τα μέλη της Prom Racing

Υποομάδα Vehicle Dynamics, υπεύθυνος: Θοδωρής Ζαχαρέλης

Ανδρέας Θεοχαρόπουλος, Βασίλης Θέος, Ζαχαρίας Οικονόμου

Υποομάδα Aerodynamics, υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Κοτσαρίνης

Βαγγέλης Γκέμπερ, Απόστολος Καραγιάννης, Περικλής Ντίνος, Θάνος Σάλτας, Παναγιώτης Φυκούρας, Αναστάσης Κούρτης

Υποομάδα Electronics, υπεύθυνος: Δήμος Καναβός

Νίκος Βαρβιτσιώτης, Παναγιώτης Βλαχάκης, Γρηγόρης Καραογλανιάν, Ορέστης Μπάτσης, Χρήστος Παπακωστόπουλος, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Βαγγέλης Ψαραδέλλης

Υποομάδα Mechanical Design, υπεύθυνος: Νίκος Λουβερδής

Παναγιώτης Θεοφιλόπουλος, Μπάμπης Νικολούτσος, Φαίδων Νούσης, Γιώργος Τζανάκης, Σωκράτης Σαλλής

Υποομάδα Engine & Drivetrain, υπεύθυνος: Παναγιώτης Κωστόπουλος

Στάθης Πανουργιάς, Δημήτρης Πάτρας, Βαλέρια Χατζοπούλου

Υποομάδα Composites, υπεύθυνος: Γιώργος Τσουράκης

Γιάννης Ανδρεαδάκης, Γιώργος Ζαβερδινός, Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου, Θανάσης Σταθόπουλος

Υποομάδα Public Relations, υπεύθυνος: Βαγγέλης Ζάχος

Δημήτρης Ζαπαντιώτης, Χρήστος Ζιάβρας, Δημήτρης Μπιτσαξής, Κλέλια Παυλοπούλου

Υποομάδα Logistics, υπεύθυνος: Γιάννης Μπαρτσιώκας

Αργύρης Μέλλιος, Βασίλης Οικονομίδης, Χριστίνα Σαβοργιανάκη, Σαράντης Σάντας, Ροδάνθη Αποστόλου

Υποομάδα Business Plan, υπεύθυνη: Αρετή Τσουκαλά

Οδηγοί: Φώτης Σωτηρόπουλος, Νικόλας Κόμνος

Αρχηγός Ομάδας: Ιωακείμ Σιούτης

Από όλους εμάς, στο περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ και στο www.4troxoi.gr, καλή επιτυχία στην Prom Racing και σε όλες τις ελληνικές ομάδες Formula Student που εξακολουθούν να μας κάνουν περήφανους!_ Μ. Σαλ.

Prom Racing Roll Out Event 2019

Δείτε το βίντεο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ