top icon
Επικαιρότητα

Προώθηση της ηλεκτροκίνησης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Η Πρόσκληση ΑΤ12, με τίτλο «δράσεις ηλεκτροκίνησης στους Δήμους», είναι ενταγμένη στην ενότητα «Περιβάλλον» και αφορά στη χρηματοδότηση ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ το συνολικό της κονδύλι ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ.

Για την περαιτέρω προώθηση και ενεργοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε τρεις νέες Προσκλήσεις, με συνολικό ύψος 380 εκατομμύρια ευρώ. Η Πρόσκληση ΑΤ12, όπως ονομάζεται αφορά το κεφάλαιο «δράσεις ηλεκτροκίνησης στους Δήμους», συμπεριλαμβάνεται στο κεφάλαιο «Περιβάλλον» και αφορά στη χρηματοδότηση ηλεκτρικών οχημάτων (ηλεκτρικών, plug-in υβριδικών εξωτερικής φόρτισης ή κυψελών καυσίμου). Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει επιβατικά αυτοκίνητα, δίκυκλα (μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες, ποδήλατα με υποβοηθούμενη ποδηλάτηση), μικρά φορτηγά (pick-up, van κλειστού τύπου), μικρά λεωφορεία (με προδιαγραφές για ΑμΕΑ).

FORTISTHS

Ακόμη, προβλέπεται και η χρηματοδότηση για μεγαλύτερα οχήματα, όπως μέσα δημοτικής συγκοινωνίας (λεωφορεία, τρενάκια, με προδιαγραφές για ΑμΕΑ), οχήματα για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων (απορριμματοφόρα, πλυντήρια) και οχημάτων που προορίζονται για έργα και μεταφορές (φορτηγά). Η Πρόσκληση ΑΤ12 εισέρχεται και στη χρηματοδότηση της κατασκευής και προμήθειας των απαιτούμενων σταθμών φόρτισης (σημεία επαναφόρτισης κανονικής ή υψηλής ισχύος) και λοιπού αναγκαίου εξοπλισμού (ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης, μέτρα πυροπροστασίας) των προαναφερόμενων οχημάτων. Τέλος, καλύπτεται το εναλλακτικό καύσιμο των οχημάτων με την αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) ως συμπληρωματική δράση. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ΑΤ12 ανέρχεται στο ύψος των 120 εκατομμυρίων ευρώ.


Δείτε την Πρόσκληση ΑΤ12, στο σύνολό της, στο αρχείο PDF που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ