top icon
Επικαιρότητα

Προσλήψεις στον ΟΑΣΑ

Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει μέτρα για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προσφέρει τη δυνατότητα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας να πραγματοποιήσει 655 προσλήψεις, με ταχύτατες διαδικασίες, αλλά υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Επιπλέον, θα μπορεί να προμηθευτεί 300 λεωφορεία ηλικίας μέχρι δέκα ετών με leasing, όπως και να ενισχύσει τον αριθμό των αστικών λεωφορείων με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση και μέσω σύμπραξης με τα ΚΤΕΛ. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προσφέρει ακόμη τη δυνατότητα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης να επισπεύσει τις διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την επάρκεια και τη συντήρηση του στόλου του. Μέσω όλων αυτών, βασικός στόχος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι να αυξηθεί περαιτέρω η συχνότητα των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες.

Το πρώτο άρθρο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει ότι στους επόμενους μήνες ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας μπορεί να προχωρά στη σύναψη συμβάσεων παροχής συγκοινωνιακού έργου, μίσθωσης λεωφορείων και παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης σε επαγγελματίες οδηγούς. Οι συμβάσεις χαρακτηρίζονται κατεπείγουσας ανάγκης και με την πρόσκληση σε διαπραγμάτευση θα ορίζεται και η χρονική τους διάρκεια.

Το δεύτερο άρθρο αφορά στη στελέχωση των αστικών συγκοινωνιών του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω Covid-19. Θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για τις ειδικότητες οδηγών, μηχανοδηγών, τεχνιτών πάσης φύσεως οχημάτων και συρμών από τις εταιρείες ΟΑΣΑ ΑΕ, ΟΣΥ ΑΕ, ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν και υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Επίσης, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν σε δοκιμαστική υπηρεσία των προσληφθέντων με αποδοχές για ένα έτος, μέχρι την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (διαβάστε ολόκληρη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στο επισυναπτόμενο αρχείο PDF στο τέλος του άρθρου).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ