top icon
Επικαιρότητα

Το πρώτο ατύχημα με Tesla Model 3 εντός Ευρώπης είναι «προνόμιο» της Ελλάδας

Την περασμένη Παρασκευή, λίγο έξω από την πόλη της Φλώνινας, κατεγράφη το πρώτο ατύχημα εκτός ΗΠΑ με το πλέον πολυσυζητημένο μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας.

Το μακρύ, όπως προδιαγράφονταν, ευρωπαϊκό ταξίδι του κινέζου YouYou Xue πίσω από το τιμόνι του νέου Tesla Model 3 τελείωσε άδοξα το βράδυ της περασμένης Παρασκευή, όταν το αυτοκίνητο που «οδηγούσε» προσέκρουσε στις προστατευτικές μπαριέρες του αυτοκινητοδρόμου Ε65, λίγο έξω από την πόλη της Φλώρινας, κινούμενο, σύμφωνα με τις αιτιάσεις του ιδιοκτήτη του, στο πρόγραμμα ημι-αυτόμομης οδήγησης Autopilot. Ευτυχώς, οι συνέπειες του εν λόγω συμβάντος περιορίστηκαν, όπως και εσείς μπορείτε να δείτε στη σχετική φωτογραφία, σε υλικές μόνο ζημίες.

Σύμφωνα με τον YouYou Xue, το Model 3 στο οποίο επέβαινε ενόσω ο ίδιος αμέριμνος κρατούσε στο ένα χέρι το κινητό του τηλέφωνο, άρχισε να αποκλίνει της πορείας του. Όπως ο ίδιος επικαλείται με σχετικές δηλώσεις του, παρά τις ύστατες προσπάθειές του να επαναφέρει στο σωστό… δρόμο την πορεία του αυτοκινήτου, το μοιραίο δεν απεφεύχθη.

Όπως πολλάκις έχει επισημάνει η Tesla, το γνωστό σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Autopilot πρέπει να χρησιμοποιείται κάτω απ’ όλες τις συνθήκες με τον εκάστοτε χειριστή του οχήματος να έχει πάντα και τα δύο χέρια στο τιμόνι.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, το Model 3 δεν έχει ακόμα πάρει ακόμα την απαραίτητη έγκριση κυκλοφορίας σε δρόμους εκτός ΗΠΑ, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019, όταν και αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα η διάθεσή του στη γηραιά ήπειρο.

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο οδηγός του αυτοκινήτου μετά το περιστατικό

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ