top icon
Επικαιρότητα

Ψηφίστηκε στη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης για τον αυτοκινητόδρομο Ε65

Με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων η τροποποίηση της σύμβασης που ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Ε65.

Τα συνολικά 70,5 χιλιόμετρα του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, η κατασκευή του οποίου θα διαρκέσει τρία χρόνια και θα κοστίσει 442 εκατομμύρια ευρώ, είναι ιδιαίτερα νευραλγικά. Κι αυτό γιατί με την ολοκλήρωσή του το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 θα συνδέσει την πρωτεύουσα της χώρας μας με τη Δυτική Μακεδονία, αλλά και με την Ιταλία μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, όπως επίσης και με τα Δυτικά Βαλκάνια και στη συνέχεια με την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Eπίσης, έχουν προϋπολογιστεί και 38 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, για τις απαλλοτριώσεις και τις αρχαιολογικές εργασίες που μπορεί να προκύψουν. Το ποσοστό τακτοποίησης των απαλλοτριώσεων βρίσκεται ήδη στο 55%

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρόνος ταξιδίου από την πόλη της Λαμίας μέχρι την Εγνατία Οδό θα συντομευτεί κατά μία ολόκληρη ώρα (από δύο ώρες και 30 λεπτά σε μία ώρα και 30 λεπτά). Ακόμη, η απόσταση από την Αθήνα ως τα Γρεβενά θα μειωθεί από τις 6,5 ώρες σε μόλις 4, ενώ και η όμορφη πόλη της Καστοριάς θα είναι υπόθεση 4,5 ωρών.

Ε65

Προβλέπονται δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, καθώς και τέσσερις σήραγγες. Ήδη από τον Ιανουάριο του 2021 η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκρινε ως συμβατή με τους κανόνες της εσωτερικής αγοράς τη χρηματοδότηση του αναδόχου για την κατασκευή του βορείου τμήματος (Τρίκαλα – Εγνατία) μήκους 70,5 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ