top icon
Ελλάδα

Πρωτοβουλία οδικής ασφάλειας «Safety First»

Υπέρβαση χωρίς παράβαση, ιεροτελεστία που εξελίσσεται σε θεσμό, με βαριές υπογραφές που διδάσκουν ευαισθησία με εντιμότητα. Ότι χαρακτηρίζει τους συντελεστές.

Η αγωνιστική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκε στις 27 Μάϊου στην πόλη της Καλαμάτας. Το αγωνιστικό ταξίδι του «περιπολικού» της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκίνησε στις 17 Μαΐου από τον Πύργο Ηλείας και συνέχισε με την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, γενέτειρα του διακεκριμένου οδηγού αγώνων ταχύτητας, Ανθυπαστυνόμου Γιάννη Πλάγου, με το πλούσιο παλμαρέ και τη δίψα για διακρίσεις και χιλιόμετρα.

Safety

Γιάννης Πλάγος και Άλκης Ρέντης, μετά τις συμμετοχές τους σε διοργανώσεις εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων, με κορυφαίες κατά τα προηγούμενα χρόνια, αυτές του Ράλι Ακρόπολις υπό τον εμβληματικό βράχο της Ακρόπολης και το σπουδαίο Le Mans της Γαλλίας, τον παλαιότερο ενεργό αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο σε αγώνες αντοχής, με  το ταχύτατο δίδυμο να κατακτά την πρώτη θέση το 2022, έχουν τοποθετήσει τον πήχη ψηλά και φιλοδοξούν να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα…

Η βιωματική δράση στην πίστα

Πρωινές ώρες, η αγωνιστική ομάδα, βρέθηκε στην πίστα καρτ «San NICOLAS» και υποδέχθηκε 200 μαθητές της τρίτης γυμνασίου, από την δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση. Στην βιωματική δράση , οδηγός και συνοδηγός, μίλησαν στους μαθητές για τις συνθήκες της ασφαλούς οδήγησης, παρουσίασαν τον εξοπλισμό του πληρώματος του αγωνιστικού οχήματος και ακολούθως με το αγωνιστικό Peugeot 208, προχώρησαν σε μια επίδειξη ικανοτήτων εντός της πίστας.

Safety

Κατά την διάρκεια της επίδειξης, η Ανθυπαστυνόμος Χριστίνα Μαρασίδη, η οποία προηγουμένως είχε καλωσορίσει τα παιδιά και παρουσιάσει την ομάδα της, με σπουδές στην συμβουλευτική και εμπειρία στο οδικό τροχαίο ατύχημα, μιλά στους μαθητές και εξηγεί την λειτουργία των προστατευτικών μέσων.

Τα μέλη της ομάδας, προέτρεψαν τους μαθητές να επισκεφθούν την πίστα καρτ, με τους γονείς και να αποκτήσουν έτσι την πρώτη επαφή με τους 4 τροχούς. Αφού οδηγός και συνοδηγός προσέφεραν πλούσιο θέαμα στο ενθουσιώδες κοινό, οι μαθητές μπήκαν στην πίστα όπου και είχαν τοποθετηθεί συμβατικά οχήματα και ενημερώθηκαν για την παθητική οδήγηση, δοκιμάζοντας και οι ίδιοι την σωστή θέση του συνοδηγού και του επιβάτη.

Safety

Φωτογραφήθηκαν στο αγωνιστικό αυτοκίνητο και δημιούργησαν με την αγωνιστική ομάδα,  παρέες, όπου συνομίλησαν για θέματα οδήγησης αλλά και ζητήματα που αφορούν τους εφήβους.

Στόχος της ομάδας, όπως μας εξήγησαν, είναι μέσα από την συγκεκριμένη δράση, πέρα από τον περιορισμό των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, να δημιουργηθεί  ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους νέους, απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία.

Η παρουσίαση του οχήματος στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με συνοδηγό τον Θανάση Βασιλόπουλο, δήμαρχο της Καλαμάτας, ο Γιάννης Πλάγος οδήγησε το γαλανόλευκο «περιπολικό» στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου και στάθμευσε μέχρι αργά το βράδυ. Η παρουσίαση έγινε από την Ανθυπαστυνόμο Χριστίνα Μαρασίδη , ενώ για την δράση μίλησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο οποίος είναι συνοδοιπόρος της ομάδας από το 2020, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αλλά και οι μεγάλοι υποστηρικτικές της ομάδας κυρία Ναταλί Συγγελίδη και κύριος Νίκος Βαρελάς, της εταιρείας Varelas Home Design.

Safety

Το γαλανόλευκο εντυπωσιακό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας κέντρισε τα βλέμματα των περαστικών και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων που δεν δίστασαν να το πλησιάσουν να φωτογραφηθούν δίπλα στο όχημα και παρέα με το αγωνιστικό δίδυμο και οι πιο τολμηροί… να κάτσουν για λίγο στη θέση του οδηγού!

Safety

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ