top icon
Επικαιρότητα

Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων για τον Δήμο Λαμίας

Τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων χωροθετήθηκαν με σκοπό να καλύπτουν τις ανάγκες φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων που προβλέπεται να κυκλοφορούν και να σταθμεύουν εντός του Δήμου Λαμίας σε ορίζοντα πενταετίας.

Έτσι, προτείνεται η χωροθέτηση θέσεων φόρτισης για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες σε πενήντα τρία σημεία στο Δήμο Λαμίας. Επιπλέον, προτείνεται η χωροθέτηση μιας θέσης φόρτισης με σημείο επαναφόρτισης υψηλής ισχύος (ταχυφορτιστή) για χρήση από ηλεκτρικά ταξί σε πέντε σημεία: στην Πλατεία λαού, στην πιάτσα ταξί στην οδό Αβέρωφ, στην πιάτσα ταξί στην οδό Καραγιαννοπούλου, στην πιάτσα ταξί στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ και στην πιάτσα ταξί στην οδό Βουρτσέλα.

Παράλληλα προτείνεται η χωροθέτηση δύο θέσεων φόρτισης για οχήματα τροφοδοσίας (φορτοεκφόρτωσης) στα εξής δύο σημεία: Στην Πλατεία Λαού και στην οδό Σατωβριάνδου. Για τα τουριστικά λεωφορεία προβλέπεται η χωροθέτηση μίας θέσης στάθμευσης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στο κέντρο της Λαμίας. Τέλος, προβλέπεται η χωροθέτηση δύο σταθμών για δίκυκλα στην οδό
Σκληβανιωτού και στην οδό Χατζοπούλου, καθώς και η χωροθέτηση τριών σταθμών φόρτισης για χρήση από ηλεκτρικά ποδήλατα ή πατίνια στο Γήπεδο Νέας Άμπλιανης, στην οδό Γεννηματά και στη Λεωφόρο Ελευθερίας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ