top icon
Επικαιρότητα

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2022 το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) είναι ο οδικός χάρτης για την χωροθέτηση των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Στόχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι η ανάπτυξη ενός αξιόπιστου δικτύου που θα καλύπτει τόσο τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής, όσο και τους διερχόμενους οδηγούς σε ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Επίσης, η δημιουργία υποστηρικτικού πλαισίου, ώστε το σύνολο των 25 Δήμων της Στερεάς Ελλάδας να ανταποκριθούν ταχύτατα στην πρόβλεψη της σχετικής νομοθεσίας για τη χωροθέτηση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων ενισχύοντας, στηρίζοντας και προωθώντας την ηλεκτροκίνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Για τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης αρχικά δημιουργήθηκαν δύο σενάρια. Το πρώτο από αυτά περιλαμβάνει την κατανομή των θέσεων φόρτισης με βάση την ισότιμη χωρική κατανομή και την πυκνότητα πληθυσμού. Το δεύτερο σενάριο δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις εμπορικές χρήσεις, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται περισσότερες θέσεις φόρτισης σε περιοχές, όπου εντοπίζεται έντονη οικονομική δραστηριότητα.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, επιλέχθηκε τελικά ο συνδυασμός των δύο σεναρίων (βλέπε χάρτη), ο οποίος ικανοποιεί την γεωγραφική κάλυψη της Περιφέρειας, αλλά και την εξυπηρέτηση της τουριστικής και εν γένει οικονομικής ζήτησης.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ