Επικαιρότητα Ελλάδα

Σε ισχύ οι πρώτες 100 ψηφιακές άδειες οδήγησης

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν τα πρώτα 100 διπλώματα νέων οδηγών, με την αποστολή των e-mail να γίνεται εντός 24 ωρών (παρά το γεγονός ότι η σχετική απόφαση αναφέρει εντός 48 ωρών) από την ημέρα των εξετάσεων.

Το ψηφιακό δίπλωμα στους επιτυχόντες στις εξετάσεις οδήγησης είναι πλέον γεγονός. Στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των νέων οδηγών έχουν σταλεί ήδη οι ειδοποιήσεις και το αντίγραφο της άδειας ικανότητας οδήγησης, για να μπορούν να κυκλοφορήσουν με τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες τους και παράλληλα να ασφαλιστούν όπως ορίζει ο νόμος. Με αυτόν τον τρόπο, μέσω του προσωρινού ψηφιακού διπλώματος, όσοι επιτύχουν στις εξετάσεις δεν απαιτείται πια να αναμένουν ως και τέσσερις μήνες, για να τους αποσταλεί η κανονική άδεια ικανότητας οδήγησης.

Η προσωρινή άδεια οδηγήσεις χορηγείται από το αντίστοιχο σύστημα σε ψηφιακή μορφή, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν φυσικά και να την εκτυπώσουν. Ασφαλώς, τονίζεται ότι το ψηφιακό δίπλωμα είναι προσωρινής μορφής και δεν υποκαθιστά το κανονικό δίπλωμα. Το σύστημα σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες αιτημάτων που υποβάλλουν οι πολίτες, όπως είναι για παράδειγμα αναθεώρηση αδειών οδήγησης ή αντικατάσταση αυτών λόγω απώλειας ή φθοράς. Υπενθυμίζεται πάντα ότι το ψηφιακό δίπλωμα ισχύει για την οδήγηση μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

φφφ

Τα στοιχεία που αναγράφονται στο ψηφιακό δίπλωμα είναι τα κάτωθι: επώνυμο, όνομα, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία εξέτασης οδηγού, ημερομηνία λήξης ψηφιακού διπλώματος, υπηρεσία που εκδόθηκε το δίπλωμα, αριθμός φορολογικού μητρώου οδηγού, αριθμός αδείας που θα βγει κατά την εκτύπωση, κατηγορία του διπλώματος, παρατηρήσεις (οδήγηση με γυαλιά) και κωδικός υπουργείου για τη γνησιότητα.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου