10 Ιουλ 2018

Seat: συμφωνία συνεργασίας με την κοινοπραξία VW Group China και JAC

Η Seat γίνεται μέτοχος της εταιρείας που δημιουργήθηκε από την Volkswagen Group China και την JAC και θα είναι η κύρια εκπρόσωπος εταιρεία του Ομίλου στα πλαίσια της κοινοπραξίας.

Η Seat κατευθύνεται προς την Κίνα. Η Volkswagen Group China και η Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC), οι εταίροι της κοινοπραξίας JAC Volkswagen Automotive και η Seat, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στα πλαίσια του οποίου η ισπανική εταιρεία θα είναι η κύρια εκπρόσωπος του Ομίλου VW σε αυτή την κοινοπραξία. Η συμφωνία υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο της Seat Luca de Meo, τον Πρόεδρο του VW Group China Dr. Jochem Heizmann και τον Πρόεδρο της JAC An Jin, παρουσία της Καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel και του Πρωθυπουργού της Κίνας Li Keqiang, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας αποτελεί σημείο καμπής για τη Seat. Από την αρχή της δημιουργίας της κοινοπραξίας το 2017, η Seat συνέβαλε στους τομείς σχεδίασης και R&D. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Seat θα γίνει μέτοχος της JAC Volkswagen που θα οδηγήσει την ένταξη της μάρκας Seat στην κινεζική αγορά με στόχο το 2020-2021. Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει επίσης ότι η Seat μαζί με την Volkswagen Group και την JAC, θα δημιουργήσουν ένα κέντρο R&D στην Κίνα για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, της συνδεσιμότητας και των αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων σχετικών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων καθώς και βασικών τεχνολογιών, με προγραμματισμένη λειτουργική χρήση το 2021. Επιπλέον, η κοινοπραξία θα λανσάρει μια ανταγωνιστική πλατφόρμα BEV.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Ετικέτες: