top icon
Επικαιρότητα

Σχέδιο της Tesla για πράσινη ενέργεια στα ελληνικά νησιά

Ο ενεργειακός κολοσσός της Tesla καταθέτει σήμερα κιόλας στο αρμόδιο υπουργείο της χώρας μας ένα εκτενές σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση των μη διασυνδεδεμένων νησιών της Ελλάδας σε μορφές καθαρότερης ενέργειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η Ναυτεμπορική στην ιστοσελίδα της, σήμερα κιόλας υψηλόβαθμα στελέχη της αμερικάνικης Tesla θα βρεθούν από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου και θα παρουσιάσουν σε στελέχη του το σχέδιο που κατήρτισαν ώστε να ανοίξει η συζήτηση με την ελληνική πλευρά για τον τρόπο αλλά και την έκταση στην οποία θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα πλάνο μετάβασης των μη διασυνδεδεμένων νησιών της Ελλάδας σε μορφές καθαρότερης ενέργειας.

Η συνάντηση μη κατονομαζόμενων μέχρι στιγμής στελεχών της Tesla στο Υπουργείο Ενέργειας της χώρας μας θα αποτελέσει για την ελληνική πλευρά μία πρώτη «γνωριμία» για τη μελέτη που φέρεται να έχει καταρτίσει η εταιρεία του Elon Musk αποτελώντας έτσι την αφετηρία εξελίξεων γύρω από το όλο θέμα.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες σχετικά από τη μελέτη, πέραν από το γεγονός ότι περιλαμβάνει το σύνολο των ελληνικών νησιών που είναι μη διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο, προβλέποντας για καθένα λύσεις που συνδυάζουν την εξάλειψη της ενεργειακής τους εξάρτησης από τον άνθρακα μέσω της χρήση ανανεώσιμων πηγών.

Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες μέχρι τώρα πληροφορίες, η απόφαση της Tesla να ενημερώσει τη χώρα μας δεν εμπλέκει το γραφείο που έχει ανοίξει η αμερικάνικη εταιρεία στο «Δημόκριτο» το οποίο ασχολείται με την τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων. Ωστόσο, στο ενδιαφέρον της αμερικάνικης εταιρείας περιλαμβάνεται και η προοπτική συμμετοχής της για την προώθηση και επίτευξη των στόχων του εθνικού σχεδίου για την ηλεκτροκίνηση.

Ως γνωστόν, η Tesla, εκτός από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποτελεί μία καθ’ όλα υπολογίσιμη δύναμη και στον τομέα της ενέργειας με την εταιρεία του Elon Musk να έχει αναπτύξει μια πλειάδα τεχνολογιών και λύσεων σε όλο τον κόσμο στον τομέα τόσο για οικιακή όσο και για εμπορική χρήση._Χ.Α.

Update: Διαβάστε εδώ την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΝ μετά τη συνάντηση των στελεχών της Tesla με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ