top icon
Επικαιρότητα

Σχολικά λεωφορεία – 119 παραβάσεις στην Αττική

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ελέγχθηκαν 225 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν συνολικά 119 παραβάσεις.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες της 30ης Σεπτεμβρίου, ειδική εξόρμηση, στη διάρκεια της οποίας ελέγχθηκαν 225 οχήματα μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά 119 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά: 107 για παραβίαση της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου, μία παράβαση για μη χρήση προστατευτικής μάσκας από οδηγό και 11παραβάσεις για υποκλοπή μεταφορικού έργου από Ι.Χ.Ε. αυτ/τα (τύπου VAN) και μη τήρηση προϋποθέσεων εκμίσθωσης Ι.Χ.Ε. αυτ/των με οδηγό. Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια των τροχονομικών ελέγχων, εντοπίσθηκαν 11 ιδιωτικής χρήσης επιβατικά αυτοκίνητα τύπου van, με τα οποία διαπιστώθηκε ότι διενεργείτο μεταφορά μαθητών προς σχολικά συγκροτήματα.

Σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, για παραβίαση των διατάξεων περί διενέργειας επιβατικών μεταφορών με κόμιστρο οι οποίες έχουν ανατεθεί σε άλλο φορέα. Επιπρόσθετα σε κάθε οδηγό βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο και αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας (πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας) του κάθε οχήματος, για μη τήρηση των προϋποθέσεων εκμίσθωσης ιδιωτικής χρήσης επιβατικών αυτοκινήτων με οδηγό. Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, θα συνεχισθούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Δελτίο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ