top icon
Επικαιρότητα

Σπίρτζης: Οι μόνιμοι κάτοικοι θα εξαιρούνται των χρεώσεων στα νέα πλευρικά διόδια Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει σήμερα το τοπίο αναφορικά με το καθεστώς χρεώσεων που θα ισχύσει στα νέα ηλεκτρονικού τύπου διόδια που θα εγκατασταθούν σε Αγ. Στέφανο και Βαρυμπόμη.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Χρήστος Σπίρτζης έριξε φως στο νέο καθεστώς που αναμένεται να ισχύσει στους νέους πλευρικούς σταθμούς διοδίων που θα εγκατασταθούν σε Αγ. Στέφανο και Βαρυμπόμπη αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και βελτίωσης του τμήματος «Μεταμόρφωση-Υλίκη» του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ. Ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθάρισε αρχικά στη συνέντευξη που παραχώργσε πως πλευρικοί σταθμοί διοδίων –υπό την υφιστάμενη μορφή τους- δεν πρόκειται να εγκατασταθούν.  

«Είναι παράλογο να έχουμε διόδια στην περιοχή. Αυτό που εμείς έχουμε δεσμευτεί είναι ότι δεν θα τοποθετηθούν ούτε πλευρικά, ούτε μετωπικά διόδια στην περιοχή. Ο στόχος ο δικός μας και αυτό το κάνουμε πράξη, είναι να φύγουν και τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, για αυτό βγήκε και ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Με τη θέσπιση-εγκατάσταση του νέου αναλογικού τρόπου χρέωσης, οι μόνιμοι κάτοικοι θα εξαιρεθούν των χρεώσεων.

«Δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή. Και όταν μπουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, ακόμα και τότε οι κάτοικοι των Δήμων Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, θα έχουν εξαίρεση. Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται».

Ο υπουργός τόνισε, επίσης, πως οι εξελίξεις στο σύστημα των διοδίων αποτελούν τμήμα των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση._Χ.Α.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ