22 Σεπ 2017

Στα τέλη του 2018 η κουπέ έκδοση της Alfa Romeo Giulia

Η ιταλική εταιρεία φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις της. Τόσο για την κουπέ εκδοχή της Giulia, όσο και για το μεγάλο πολυτελές σεντάν της.

Alfa Romeo Giulia QV

Μπορεί οι φήμες που ήθελαν την Alfa Romeo να παρουσιάζει στις αρχές του χρόνου στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης την κουπέ έκδοση της Giulia να μην επιβεβαιώθηκαν, μολαταύτα το όλο εγχείρημα της μιλανέζικης φίρμας φαίνεται πως παραμένει… ζωντανό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News, η οποία επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές από το εσωτερικό της FCA, η σπορτίφ παραλλαγή της Alfa Romeo Giulia αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της προς τα τέλη της επόμενης χρονιάς με στόχο να αντιπαρατεθεί στον εμπορικό στίβο σε Ευρώπη και Αμερική με τη Σειρά 4 της BMW, το Audi A5 και την C-Class Coupe της Mercedes.

Αναμφίβολα, η παρουσία μιας έκδοση Coupe στο portfolio της Giulia αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα «όπλο» στη φαρέτρα της FCA, και μάλιστα χαμηλού σχετικά κόστους, προκειμένου η Alfa Romeο να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της μάρκας στις κατά τόπου αγορές. Κάτι που είναι και το πρωταρχικό αυτή τη στιγμή ζητούμενο, για τον Sergio Marchonne προσωπικά, αλλά και για την επιβίωση της μάρκας, συνολικά.

Την ίδια στιγμή, οι Ιταλοί φέρονται να ανέβαλαν για μια ακόμα φορά τα δεδηλωμένα εδώ και καιρό πλάνα τους που αφορούν στην πρεμιέρα ενός νέου «μεγάλου» σεντάν στο μέγεθος της Σειράς 5 της BMW. Όπως όλα μαρτυρούν, η πρεμιέρα της… μεγάλης Gulia (σ.σ.: τα δύο αυτοκίνητα θα μοιράζονται το ίδιο δάπεδο), τελικά δεν αναμένεται να γίνει πριν τις αρχές της νέας δεκαετίας, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως το μεσαίο σεντάν των Ιταλών, η φημολογούμενη Sprint, η Stelvio, αλλά και ένα ακόμα μεγαλύτερο SUV, θα είναι αυτά που τα προσεχή 2 με 3  χρόνια θα σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος της εκπροσώπησης του ονόματος Alfa Romeo στις κατά τόπου αγορές._Χ.Α. 

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • Alfa Romeo Giulia QV
  • Alfa Romeo Giulia QV