Επικαιρότητα Ελλάδα

Στο 13% ο ΦΠΑ για τα κράνη

Με βάση τις προτάσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ για τα κράνη και για τα παιδικά καθίσματα των αυτοκινήτων.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων μέσα στο Νοέμβριο. Οι διατάξεις που περιέχει έχουν σχέση με το σύνολο των ιδιωτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και προσβλέπει σε μια σταδιακή (βήμα προς βήμα) χαλάρωση και αποκλιμάκωση των βαρών που φέρνει η φορολογία. Οι συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για τα κράνη των μοτοσικλετιστών από το 24% στο 13%, για την οποία υπήρχε ήδη αναφορά από το καλοκαίρι και πραγματοποιείται με γνώμονα την οδική ασφάλεια. Στο «κάδρο» της μείωσης από το 24% στο 13% μπαίνουν και τα παιδικά καθίσματα των αυτοκινήτων, εξέλιξη που ασφαλώς είναι θετική για την γενικότερη αναβάθμιση της ασφάλειας στους δρόμους. Οι νέες διατάξεις που προτείνονται, θα ισχύουν επίσημα αφού λάβουν την τελική έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων και δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πιστεύετε ότι η ΕΕ πρέπει να θεσπίσει ακόμα πιο αυστηρές προδιαγραφές στο μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου των αυτοκινητοβιομηχανιών;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου