Με βάση τις προτάσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή, μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ για τα κράνη και για τα παιδικά καθίσματα των αυτοκινήτων.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων μέσα στο Νοέμβριο. Οι διατάξεις που περιέχει έχουν σχέση με το σύνολο των ιδιωτών και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και προσβλέπει σε μια σταδιακή (βήμα προς βήμα) χαλάρωση και αποκλιμάκωση των βαρών που φέρνει η φορολογία. Οι συγκεκριμένες φορολογικές ελαφρύνσεις έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) για τα κράνη των μοτοσικλετιστών από το 24% στο 13%, για την οποία υπήρχε ήδη αναφορά από το καλοκαίρι και πραγματοποιείται με γνώμονα την οδική ασφάλεια. Στο «κάδρο» της μείωσης από το 24% στο 13% μπαίνουν και τα παιδικά καθίσματα των αυτοκινήτων, εξέλιξη που ασφαλώς είναι θετική για την γενικότερη αναβάθμιση της ασφάλειας στους δρόμους. Οι νέες διατάξεις που προτείνονται, θα ισχύουν επίσημα αφού λάβουν την τελική έγκριση από τη Βουλή των Ελλήνων και δημοσιευτούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά