top icon
Επικαιρότητα

Στο ΜΙΝΙ Festival 2022 με τον Charlie Cooper

O Charlie Cooper ήρθε στην Αθήνα, στα πλαίσια του MINI Festival 2022, και μας μίλησε για τον θρύλο της αυτοκίνησης παππού του, τον John Cooper.

Το διάσημο επώνυμo του Charlie Cooper είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και κοσμεί με υπερηφάνεια το πίσω μέρος των μοντέλων MINI, από το 1961. Ο Charlie Cooper (εγγονός του θρύλου, John Cooper) έχει μεγαλώσει γύρω από αυτοκίνητα MINI, κάνοντας μάλιστα το αγωνιστικό του ντεμπούτο με ΜΙΝΙ, στο πλαίσιο του ετήσιου αγώνα MINI Challenge.

Charlie Cooper

Ο παππούς του, John Cooper, επιχειρηματίας, κατασκευαστής αγωνιστικών αυτοκινήτων και δημιουργός του πρώτου MINI Cooper, σύναψε συμφωνία με την British Motor Corporation για να μετατρέψει το κλασικό Mini του Σερ Άλεκ Ισιγόνη σε αυτοκίνητο επιδόσεων.

MINI Festival 2022

Αυτή ήταν μια από τις πολλές αναμνήσεις που μοιράστηκε ο Charlie Cooper με τους φίλους της ΜΙΝΙ, προσφέροντάς τους επίσης ξεχωριστές ιστορίες, ασύλληπτες εμπειρίες και πολλές άλλες εκπλήξεις. Άλλωστε, οι σιδεράδες της Αυτοκίνησης, οι Cooper, έχουν μεγάλη ιστορία.

MINI Festival 2022

«Aπό νήπιο ακόμη, ο Tζον Kούπερ εξοικειώθηκε με το χώρο των συνεργείων, κάνοντας βόλτες ανάμεσα σε εξαρτήματα κινητήρων και λιπαντικά. O πατέρας του, τεχνικός διευθυντής του Nτον Kέι, είχε την ευθύνη των Sunbeam V12 και των Bugatti 2,3 λίτρων, που εκείνος οδηγούσε στους αγώνες, στα τέλη της δεκαετίας του 1920. O Tσαρλς Kούπερ, άνθρωπος ευρηματικός και πολυμήχανος, δούλεψε ακόμα στα μοτέρ των Alvis και της Lea-Francis, αρκετά χρόνια πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. O γιος του, που «μπολιάστηκε» σταδιακά με το ίδιο πνεύμα από τα χρόνια της εφηβείας, έδειξε πως μπορούσε με επιτυχία ν’ ανακατεύεται στις δουλειές του πατέρα του. H πρώτη κοινή δημιουργία τους παρουσιάστηκε το 1946, στην πίστα του Πρέσκοτ, όπου πήγαν στους αγώνες μ’ ένα διασκευασμένο Fiat Topolino, που είχε τον κινητήρα τοποθετημένο πίσω. H ιδέα δεν ήταν καινούργια, απλώς για εκείνους έπρεπε να είναι εφαρμόσιμη, χωρίς να απαιτεί πακτωλούς χρημάτων για να «σταθεί». Tον ίδιο χρόνο ιδρύθηκε η Cooper Cars, με σκοπό την κατασκευή μονοθεσίων για τις μικρές κατηγορίες».

Περισσότερα για τον John Cooper μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

https://www.4troxoi.gr/4t-classic/john-cooper/
Η μεγαλύτερη γιορτή της ΜΙΝΙ διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο (24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Νερού (Ολυμπιακός Φαληρικός Όρμος) στην Αθήνα. Εκεί μπορείτε να δείτε από κοντά μοντέλα MINI και να ζήσετε δύο ημέρες γεμάτες μουσική από γνωστούς μουσικούς παραγωγούς, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους καθώς και πολλές εκπλήξεις γεμάτες με το DNA της MINI. Ωράριο, εννέα πρωί ως εννέα βράδι (9.30 – 21.00)

MINI Festival 2022

MINI Festival 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ