top icon
Επικαιρότητα

Συλλήψεις για παράνομη παροχή υπηρεσίας στάθμευσης οχημάτων σε δημόσιο χώρο

Συνελήφθησαν δεκατρία άτομα για παράνομη παροχή υπηρεσίας στάθμευσης οχημάτων σε δημόσιο χώρο έξωθεν κέντρων διασκέδασης.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία δεν αναφέρονται ονόματα και διευθύνσεις, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων, για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων, κατά το χρονικό διάστημα από 20 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες εξορμήσεις, από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους στην περιοχή του κέντρου της πόλεως Αθηνών.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη συνολικά δεκατριών ατόμων, εκ των οποίων οι οκτώ εργάζονταν ως παρκαδόροι και πέντε ως προσωρινά υπεύθυνοι των καταστημάτων.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών που προσέρχονταν στα καταστήματα, παρέδιδαν σε αυτούς αριθμημένα αποκόμματα και στη συνέχεια τοποθετούσαν επί του ανεμοθώρακα των οχημάτων έτερο απόκομμα, σταθμεύοντας ακολούθως αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια και λοιπούς δημόσιους χώρους. Κατά την αποχώρησή τους από τα καταστήματα οι οδηγοί έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα κλειδιά των οχημάτων τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Δήμοι και Εφορίες) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες. Επιπλέον, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της συστηματικής καθημερινής τροχαίας αστυνόμευσης των εν λόγω περιοχών, βεβαιώθηκαν 367 παραβάσεις παρανόμων σταθμεύσεων και αφαιρέθηκαν 131 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας, οχημάτων (φωτ: eurokinissi)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ