top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία ΔΕΗ και ΕΛΙΝΟΪΛ

Φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε πρατήρια της ΕΛΙΝΟΪΛ θα εγκαταστήσει η ΔΕΗ, με βάση μια νέα συνεργασία, για την οποία υπογράφτηκε μνημόνιο μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, η ΔΕΗ και η ΕΛΙΝΟΪΛ πρόκειται να διερευνήσουν από κοινού τα σημεία του δικτύου πρατηρίων της δεύτερης σε όλη την Ελλάδα, που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν για τη στάθμευση και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ θα αναλάβει να τοποθετήσει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε αντίστοιχα πρατήρια του δικτύου της ΕΛΙΝΟΪΛ.

Η ΔΕΗ και η ΕΛΙΝΟΪΛ δεσμεύονται επίσης για την από κοινού προώθηση των υπηρεσιών της ηλεκτροκίνησης και δηλώνουν αμοιβαία πρόθεση για περαιτέρω ενέργειες που πιθανά θα προκύψουν από την μεταξύ τους συνεργασία.

Η ΔΕΗ φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με την ανάπτυξη του μεγαλύτερου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

ΔΕΗ

Η εγκατάσταση και τοποθέτηση δημόσιων φορτιστών από τη ΔΕΗ προχωρά, γεγονός που ενθαρρύνει την υλοποίηση του σχεδιασμού για την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης πανελλαδικά στα επόμενα δύο με τρία χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Από την άλλη πλευρά, η ΕΛΙΝΟΪΛ προχωρά τον σχεδιασμό, που θα της επιτρέψει την έγκαιρη προσαρμογή της στις απαιτήσεις της ενεργειακής αγοράς του 2030.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ