top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία ΜΕΤRΟ ΑΕΒΕ – ΕΝΕRES CPM για τη δημιουργία δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Η ΜΕΤRO AEBE ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με την ENERES CPM για τη δημιουργία του πανελλαδικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων «Charge Plus».

Το δίκτυο θα αποτελείται από 320 φορτιστές σε 160 καταστήματα My market και METRO Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στο εθνικό σχέδιο ηλεκτροκίνησης. Το δίκτυο θα δίνει τη δυνατότητα φόρτισης σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα και θα είναι διαρκώς αναπτυσσόμενο. Το φιλόδοξο πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα και θα αποπερατωθεί σε τρεις φάσεις: Στην πρώτη φάση θα εγκατασταθούν 80 φορτιστές σε μεγάλες πόλεις & κεντρικούς οδικούς άξονες, στη δεύτερη φάση θα τοποθετηθούν 80 φορτιστές σε αποκεντρωμένα σημεία της Ελλάδας και στην τρίτη φάση 160 φορτιστές με στόχο την επίτευξη πανελλαδικής κάλυψης. Η πρώτη και η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθούν εντός του 2021, ενώ η τρίτη φάση μέσα στο 2022.

Οι ταχυφορτιστές που θα εγκατασταθούν στα My market και τα METRO Cash & Carry, θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν οποιονδήποτε τύπο οχήματος, αμιγώς ηλεκτρικό (BEV) και plug-in υβριδικό (PHEV). Οι φορτιστές είναι ισχύος 22 KW και επιτυγχάνουν φόρτιση ως 50% για τα αμιγώς ηλεκτρικά και έως 100% για τα υβριδικά, σε χρόνο εννενήντα λεπτών.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ