top icon
Επικαιρότητα

Τα 3 μεγάλα οδικά έργα που δημοπρατούνται το καλοκαίρι

Η πορεία των δημοπρατήσεων στα μεγάλα οδικά έργα συνεχίζεται και το καλοκαίρι με τη στήριξη ύπαρξη του Ταμείου Ανάκαμψης, του Εταιρικού Σύμφωνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2021-2027 και της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Μέσα στο καλοκαίρι της φετινής χρονιάς περιμένουμε σημαντικούς διαγωνισμούς, ενώ έχουμε και διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη από το 2022 και ολοκληρώνονται, με μια νέα σειρά υπογραφών συμβάσεων και νέων έργων που μπαίνουν σε τροχιά.

Πρώτο έργο που δημοπρατείται είναι η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού με την αναβάθμιση του τμήματος Ιωάννινα-Κακαβιά. Η δημοπράτηση του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 22 Ιουνίου. Το κόστος ανέρχεται σε 310 εκατ. ευρώ και η διάρκειά του είναι 54 μήνες. Αναθέτουσα αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στις 15 Ιουνίου θα δημοπρατηθεί το οδικό έργο Μακρακώμη-Τυμφρηστός, συνολικού κόστους 200 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τμήμα του οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι και θεωρείται σημαντικό έργο για τη βελτίωση των χρόνων ταξιδίου, αλλά και αύξησης της οδικής ασφάλειας. Η διάρκεια του είναι επίσης 54 μήνες, αναθέτουσα αρχή και πάλι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στις 7 Ιουλίου 2023 εκκινεί και ο διαγωνισμός του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, για την παρακολούθηση των γεφυρών σε όλη την επικράτεια. Με το έργο αυτό θα διαπιστωθεί σε ποια κατάσταση βρίσκονται εκατοντάδες γέφυρες, πολλές εκ των οποίων είναι κατασκευασμένες εδώ και δεκαετίες. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 180 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ