top icon
Επικαιρότητα

Τα ΚΤΕΟ ξεμένουν από κάρτες καυσαερίων

Aν έχει φτάσει ο χρόνος να ανανεώσετε την κάρτα σας προκειμένου να ελέγξετε τους ρύπους του οχήματός σας και να αποφύγετε τα πρόστιμα, είναι πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με την άρνηση του ΚΤΕΟ να σας την εκδώσει.

Τα ΚΤΕΟ ξεμένουν (κάποια έχουν ήδη ξεμείνει) και από κάρτες ελέγχου καυσαερίων. Έτσι, αν έχει φτάσει ο χρόνος να ανανεώσετε την κάρτα σας προκειμένου να ελέγξετε τους ρύπους του οχήματός σας και να αποφύγετε τα πρόστιμα που κυμαίνονται από 35 έως 200 ευρώ, είναι πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με την άρνηση του ΚΤΕΟ να σας εκδώσει την απαραίτητη κάρτα. Πόσο θα διαρκέσει αυτό; Μέχρι… νεωτέρας καθώς η έλλειψη φαίνεται να συνδέεται με την μεταφορά της αρμοδιότητας έκδοσης των σχετικών καρτών. Με εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα το υπουργείο Yποδομών και Mεταφορών οι περιφέρειες καθίστανται πλέον υπεύθυνες για τη χορήγηση των καρτών ελέγχου καυσαερίων.

kteo

Η εγκύκλιος αναγράφει ότι “τα έντυπα των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.), των Πρακτικών Εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου (Π.Ε.Τ.Ε.), των Ενδεικτικών Σημάτων Τεχνικού Ελέγχου (Ε.Σ.Τ.Ε.) των ΚΤΕΟ καθώς και τα έντυπα των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.), θα χορηγούνται εφεξής από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών της χώρας προκειμένου να καλύπτουν και να εξυπηρετούν τις τρέχουσες ανάγκες ζήτησής τους”.

“Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.)αυτές περιγράφονται αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. Φ50/75660 /3565/20-10-1999 (Β’ 1999)κ.υ.α. όπως τροποποιήθηκε με την Φ1/26579 /3183/2007 (Β’ 790) όμοια. Eπισημαίνεται ότι, οι προδιαγραφές των εντύπων καρτών της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων, βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας, προκειμένου να επικαιροποιηθούν”.

Στην ίδια εγκύκλιο αναγράφεται ότι “η αρίθμηση των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) που θα χορηγούνται από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών της χώρας, στη θέση “ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΡΤΑΣ”, θα αποτελείται από το διψήφιο κωδικό της εκάστοτε Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών (π.χ.: για τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, είναι 01) και θα ξεκινάει από το 1.000.001″.

Και αν για τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου και τα Ενδεικτικά Σήματα Τεχνικού Ελέγχου (Ε.Σ.Τ.Ε.) η απόφαση φαίνεται να επηρεάζει μόνο τα Δημόσια ΚΤΕΟ, γιατί τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν τα ίδια την ευθύνη της προμήθειάς τους, για τις Κ.Ε.Κ. δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Γιατί τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και τα συνεργεία προμηθεύονταν μεν τις Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων από τις περιφέρειες, αλλά αυτές τις προμηθεύονταν από την κεντρική διαχείριση”.

Προς το παρόν η αλυσίδα εφοδιασμού έχει σπάσει και το ερώτημα είναι τι θα γίνει σε περίπτωση ελέγχου από την τροχαία. Αν δηλαδή, οι ελεγκτές γνωρίζουν το πρόβλημα προκειμένου να κατανοήσουν τον λόγο για τον οποίο έχουν λήξει χιλιάδες κάρτες καυσαερίων ή όχι.


Πηγή: www.thetoc.gr


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ